'TIKIRTI GAZETESİ' ÜNLÜLERLE AÇILIŞ YAPTI!..

Gazeteci - Yazar Özay Şendir´in hazırlayıp sunduğu "Tıkırtı Gazetesi" ilk bölümünde ünlü isimleri konuk etti. Ata Demirer ve Haber7.com´un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık programın ilk konukları oldu.

Ata Demirer sosyal paylaşım sitelerini nasıl kullandığını ve sosyal medyaya ilişkin görüşlerini Özay Şendir´e anlattı. Aynı zamanda Şendir´in sorularını yanıtlayan Ata Demirer, sosyal paylaşım siteleri ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Twitter sitesinde yaptığı esprileri ve facebook paylaşım sitesinden neden ayrıldığını Özay Şendir ile yaptığı özel sohbette paylaştı.

İlk programın diğer konuğu Haber7.com haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ise internet haberciliğinin gazetelerin yerini alması gibi bir söylentinin dolaştığı günlerde bu konuyla ilgili görüşlerini 24 ekranında Özay Şendir´e anlattı. Sanal stüdyo ortamında gerçekleştirilen Tıkırtı Gazetesi´nde Ünal Tanık ayrıca, Okur Temsilcisi bulunduran ilk ve tek haber sitesi olan Haber7.com´un 2010 hedeflerini anlattı. Sitenin Okur Temsilcisi İhsan Aydın´ın bu anlamda işlevini ve çalışma şeklini de aktaran Tanık, sitenin gelişime ve önerilere açık bir site olduğunu da duyurdu.


Özay Şendir´in Ata Demirer´le yaptığı özel söyleşinin metni:





-Şimdi dün facebook´a baktım. Sizin yanınıza gelmeden. 72 tane Ata Demirer var. 38 tanesinde sizin fotoğrafınızı gördüm. Sonra twitter´da ki notunuzu gördüm. İnternette başkalarının adıyla dolaşmak ne garip diye. Kaç tane Ata Demirer var bu sosyal âlemde acaba?



-Facebookta yokum. Bir zamanlar vardım. O bütün fotoğraflar o siteden alınan gayet tecrübesizce ve iyi niyetle olarak resmimi koyayım falan filan. Sonra "hack"lendi ve çoğaldı o. twitter´a da bir arkadaş sayesinde girdim. Bu da ne acayip kooperatife girmiş gibi oldu. Bir arkadaş dedi ki twitter dedi çok hesaplı. Girdim twitter´a. Twitter´da da işte 2 - 3 aydır öyle bir eğlencesine yazıp çiziyorum. Twitter´da takip ettiğim şimdi mesela sadece sabahları günaydın, akşamları iyi geceler yazanlar var.


Siz o anlamda aktif mesela dün en son not Sait Faik´le ilgili bir nottu


-Soru sormuştu evet biri... Ya bence öyle yazmak aslında bir miktar hastalıklı bir şey o. Tam o eşikte durmak lazım. Yani gerçekten günaydın veya iyi uykular gibi bende bazen yapıyorum iyi uykular falan diye ama. Çünkü sorumlu hissediyorsun bir yandan. Sonuçta o bir portal ve yani tanımadığın insanlar bunlar hani çok samimi olunan insanlara söylenecek şeyler diye düşünüyorum ben.


-13 bine yakın bir takipçiniz var yani siz bir iyi geceleri 13 bin kişiye diyorsunuz aslında


-Gibi oluyor. Yani ben şey gibi kullanıyorum. Gerçekten canım sıkıldığında, eğlenmek için, özellikle kötü espri yazmak için. Öyle şeylerde geliyor kulağıma. Bu Ata Demirer olamaz kötü espriler falan. Ama bu da bir rahatlama biçimi. Hatta az önce yazdım bir tane. İçine atlet giydin mi? Bak espri bu. Evet, hızlı birilerini giyseydin geç kaldık diye. Hani bunu özellikle yapıyorum. Üşüyorsan Google Earth falan. Yani bu iğrenç espriler diye tabir ettiğimiz espriler beni çok eğlendiriyor. Normalde bu denetime takılıyor yaptığım işlerde. Böyle esprileri taşımamaya çalışıyoruz sahneye falan ama twitter´da herhangi bir denetim söz konusu olamadığı için sırf eğlenmek için karşıdaki de iyi niyetliyse bu tip şakalarla süslüyoruz portalı.Twitter´da tehlikeli bir şey. Hele ubertwitter diye bir şey var ki bulunduğu pozisyonu, noktayı evine kadar söylüyor. Bence bir yerlerde durmak lazım. Tabi bu bir yerlerde durma meselesini de ben çok ciddiye alıyorum. Mesela özel hayatımla ilgili herhangi bir şey yazdığım an ertesi gün gazetelerde görme ihtimalim var. Bunu yaşadım. O yüzden sadece şakalar ve espriler üzerinden içimden geldiğinde bazen sevdiğim şarkıları paylaşmak için falan bana seyirciyle konuşma fırsatı veriyor. Yani bu çok önemli bir şey. Canlı bir şey. Ben eskiden bunu yapmak için ben sizi hiç konuşturmayacağım.


-Ben gayet mutluyum


-Ben eskiden bunu yapmak için mesela sözlüklere girerdim. İşte ekşi sözlüğe, Uludağ sözlüğe... Ne yazmışlar. Benim hakkımda ne diyorlar falan.


-Benim için ne diyorlar


-Şimdi şöyle bir avantajı var. Benim hakkımda diyeceğini bana direk diyebiliyor. O yüzden çok rahatladım. Yani check edebiliyorum. Sonuçta yalnız insanlarız yani. Özellikle böyle bir mesleği yapıyorsanız sizi direk yalnızlığa itiyor. Mesela gösteriden çıkıyorum. Acaba bu gece gösteri iyi miydi diyorum. Kardeşim, asistanım diyor ki bence iyiydi abi. Patron diyor ki bence iyiydi abi. Seyirci zaten güldü falan ama yine bir kurt oluyor insanın içinde. Ama gelip bilgisayarı açıyorum. Beş dakika önce gösterideydim şu espri güzeldi bu kötüydü falan gibi takır takır yorumlar geliyor.


-Bir de daha açık sözlü olunuyor internette


-Bravo. Birde şöyle bir avantajı var. Dezavantajları çok olmasına rağmen. Benimle ilgili herhangi bir asparagas haberi oradan ben direk çürütebilirim. O yüzden köşe yazarları biraz kızıyorlar bu duruma. Çünkü yani asparagasların hepsini çürütebilirsin. Çatır çatır hem de hiç mahkemeyle uğraşmadan. Falanca benim hakkımda böyle yazmış ama doğrusu bu. Hatta resmi de koydum dediğin an bitti. Böyle bir eğlenceli tarafı da var. Şu an bence A B C D +Pluslar vardır ya televizyonculukta. Şu an hala A B yi koruyor twitter. Ama zaman içerisinde facebooklaşır mı? Profilini değiştirir mi? amacından sapar mı? Onu bilemiyorum.





-Ama şu an için ben memnunum yani twitter kullandığım için. Böyle bir emarede var çünkü yani pozisyon sayı büyüdükçe bunun hisleri başladı yani. Böyle bir kitlede değişmeye başladı yani. Ben üç dört aydır takılıyorum ama bunu gözlemeye başladım yani. Mesela birçok ünlünün fake var. Yalan rumuzla yazılan falan bunun gibi. Bunlar mesela ilerlemeye başladığı zaman bazı gruplar bir şeyler hani. Bugün bir şey okudum gazetede facebook´ta chatleşip birbirlerine girmişler.


-Kavga etmişler.


-Bunun gibi bu tip durumlar girerse twitter´dan da vazgeçeriz. Bakalım zaman gösterecek.


-Peki, Ata Demirer interneti nasıl kullanır? Mesela ben kendi adıma söyleyebilirim işte yemek sepeti benim için büyük rahatlıktır. Çünkü uğraşmam giderim pat diye istediğimi bulurum. Veya işte herhangi bir alışveriş sitesi eğer bana hitap eden bir şey varsa gidip uğraşmadan hayatın içinde bu tür kullanırım. Ata Demirer bu anlamda interneti nasıl kullanıyor?


-Ben açarım. İlk gireceğim yer kendi hotmailimdir. Mail gelmiş mi diye bakarım. Sonra ikincisi "meteor.gov.tr"dir. Meteorolojiden deniz meteorolojisine bakarım. Ondan sonra google ismimi yazar hakkımda yakın zamanda çıkan haberleri falan okurum. Ve ondan sonra yasaklı youtube falanda girmezdim hiç. Sonrada kapatırdım interneti yani gerçekten.


-Bu kadar.


-Buydu yani. Bunun arasında dolaşırdım. Birde sözlüklere girerdim yani oradaki konulara bakardım falan filan. Bazen de sinema sayfalarına girerdim. Şimdi işte twitter´a da giriyorum. Ama yani her an bitti de diyebilirim yani bilmiyorum. Bir bakalım neler gösterecek zaman.



-Peki, çok teşekkür ediyoruz bize zaman ayırdığınız için. Ata Demirer´le konuştuk. Keşke ben daha az konuşsaydım. Keşke biraz daha fazla konuşturabilseydim dedim ve diyeceğim bunu da biliyorum ama.


-Estağfurullah.


Video Link: http://www.yirmidort.tv/basin/i-medya_haberleri/tikirti_gazetesi.wmv