TERCÜMAN'DAN AYRILAN SERVET KABAKLI'NIN 10.KÖYÜ YENİÇAĞ OLDU!..(VİDEO)

Servet Kabaklı´nın Yeniçağ gazetesinde yazmaya başlayacağı bugün "Susmayan susturulamayan usta yazar Servet Kabaklı yakında millî direnişin kalesi Yeniçağ´da" sürmanşetiyle okuyuculara duyuruldu.

Tercüman Gazetesi´nde Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Aydın Candabakoğlu´nun ayrılması üzerine bir süre önce gazetenin başına getirilen Ufuk Büyükçelebi ile birlikte, yılların Tercüman´ının yayın politikası erozyona uğramış; Ergün Göze, Yavuz Bülent Bakiler, Beşir Ayvazoğlu, Necdet Sevinç, Sevinç Çokum, Metin Işık ve Ömer Lütfi Mete gibi birçok usta kalem gazeteden ayrılmıştı.
Servet Kabaklı da bu gelişmeler üzerine geçen yıl Kasım ayında Ufuk Büyükçelebi ve gazetenin sahibi olan Türk Medya Grubu yöneticilerine kendisinin de ayrılacağını bildirmiş, ancak "Siz Tercüman´ın temel direğisiniz. Lûtfen bir süre sabredin, durumu düzelteceğiz" ısrarı üzerine yazılarına devam etmişti.

Yazılarıyla 7 ay boyunca gazetenin manşetleriyle çatışır hale gelen Başyazar Servet KABAKLI da, nihayet 1 Haziran´da, "Gün Işığı" isimli köşesinden "Bu bir veda yazısıdır" başlıklı son yazısını yazarak, "baba ocağı" olarak gördüğü TERCÜMAN´dan kopmuştu.

Yeniçağ'ın dev transferi Kanal Türk, TGRT Haber,Flash ve TV8'de ''usta geliyor' anonsuyla duyuruldu.