Telekulakçı polisler hakkında yüzlerce yıl hapis talebi

22 Temmuz Soruşturmasına ilişkin aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 23'ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

22 Temmuz Soruşturmasına ilişkin aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 23'ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy'un hazırladığı 721 sayfalık iddianameyi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi. Mahkeme heyeti iddianameyi kabul etti. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ŞÜPHELİLERİN YASADIŞI DİNLEME YAPTIKLARI İDDİA EDİLİYOR

İlk sayfasında "Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi" yazan iddianamede, siyaset, iş, medya ve spor dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu 57 kişi "mağdur", 209 kişi ise "müşteki" olarak yer alıyor. İddianamede şüphelilerin "yasadışı dinleme" yaptıkları iddia ediliyor.

İDDİANAME

İddianamede, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 şüpheli hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Şüpheliler Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan, Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi, Serdar Güldalı ve Mehmet Yılmaz hakkında ayrıca "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 137 şüpheli hakkında da "Silahlı örgüte üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

ALİ FUAT YILMAZER'İN 1924 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, şüpheli Ali Fuat Yılmazer hakkında 56 müştekiye yönelik eyleminden dolayı, "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Görevi kötüye kullanma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme", "Kanunların belirlediği sürelerin geçmiş olmasına karşın verileri yok etmeme" suçlarından 616 yıldan 1924 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

5 BİN 735 YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

İddianamede şüpheli Erol Demirhan'ın aynı suçlardan hakkında ise 175 müştekiye yönelik eyleminden dolayı, bin 743 yıldan 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. İddianame diğer 141 şüpheli hakkında ise benzer suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.