Tarımsal sulama göleti turizme kazandırıldı

- Sinop'ta yaklaşık 40 yıl önce tarımsal sulama için oluşturulan Bektaşağa Göleti, çevresinde son iki yılda yapılan yatırımlar sayesinde cazibe merkezi haline geldi - Orman İşletme Müdürlüğü tarafından A tipi mesire alanı ilan edilen gölet, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

SİNOP (AA) - Sinop'ta yaklaşık 40 yıl önce DSİ 7. Bölge Müdürlüğünce yakınında bulunan tarım arazilerinin sulanması için oluşturulan Bektaşağa Göleti, çevresinde yapılan yatırımlarla turizme kazandırıldı.

Kent merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Bektaşağa köyü sınırları içerinde 40 yıl önce yapılan ve çevresinde gür ormanların bulunduğu gölet, doğal güzelliği ve etrafında yapılan tesislerle ilgi çekiyor. Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından A tipi mesire alanı ilan edilen bölge, daha sonra özel bir firmaya kiralandı.

Mesire alanının işletmeciliğini yapan Ayşe Serpil Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinoplu bir iş kadını olarak kentinin turizmine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde çok sayıda doğal ve yapay gölet bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, ancak bunlardan yeteri kadar yatırım yapılmadığı için faydalanılamadığını belirtti.

İnsanların artık deniz, kum turizminin yanında aileleriyle huzurlu ortamda tatil yapma fırsatına erişmek istediklerini vurgulayan Yıldız, ülkenin büyümesine, gelişmesine katkı sunmak isteyen herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini dile getirdi.

- "Türkiye güçlü ülke onun için yatırım yapmaktan korkmadık"

Bektaşağa Göleti'nin yıllardır ülke ve kent turizmine kazandırılması için çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Yıldız, "İki yıl önce bu yerin ihaleye çıkarıldığını gördüm. Sinop'ta hep deniz, kum turizmi yapıldığını ancak bunun yanında doğa turizminin de önemli olduğu söylüyordum. Böyle bir fırsat yakalayınca ihaleye girdim. İhaleyi kazandıktan sonra göletin turizme kazandırılması için çalışmalara başladım." dedi.

Yıldız, Karadeniz'in doğa turizminde öne çıkması gerektiğine inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Böyle özel yerlerde doğayı bozmadan insanların hizmetine sunmanız gerekiyor. Altyapı başta olmak üzere diğer tesisleri yaparken bu anlamda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Biz bunlara çok özen gösterdik. Gölet çevresine seyir terası, yürüyüş parkuru, organik ürünlerin yetiştirildiği seralar kurduk. İnsanlar buraya geldiklerinde doğal beslensinler diye tavuk çiftliği yaptık. Yeme içme ve eğlence tesisleri oluşturduk. Eğer turizme hizmet ediyorsanız en iyisini yapmak zorundasınız. Burayı cazibe merkezi haline dönüştürmek için 1,5 milyon lira yatırım yaptık. Yatırımı yaparken de hep şöyle düşündük. Devletin malı, milletin malıdır. Türkiye güçlü bir ülke. Herkesin ülkesi ve kentinin gelişmesi için elini taşın altına sokması lazım. Bunları düşünerek yatırım yapmaktan korkmadık."

- "Ziyaretçi sayısı giderek artıyor"

Yıldız, Sinop'un turizm potansiyeline katkı sunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "İnsanlar yılın 12 ayı buradan yararlanabiliyor. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonları çok sayıda insan ağırlıyoruz. Gelen insanlara en iyi hizmeti sunmak zorundasınız ki turizme bir katkınız olsun. İlgiden oldukça memnunuz. Yıllardır atıl durumda olan bir yeri turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.