TARAF'TAN BİR BOMBA İDDİA DAHA; "ERDOĞAN GÜLEN'DEN NEFRET EDİYOR!"

"Eski Gülenci Hürriyet Yazarı", Stratfor'a anlatmış: Erdoğan ve Gülen Ergenekon için kavga etti.

Eski Gülenci Hürriyet Yazarı” Stratfor’a anlatmış: Erdoğan ve Gülen Ergenekon için kavga etti. Erdoğan geri adım atmak istedi, Gülen direndi.

Taraf gazetesi Wikileaks belgelerini yayınlamaya devam ediyor.

Stratfor’un Türkiye uzmanı ikilisi Reva Bhalla ile Emre Doğru, Gülen cemaati ile ilgili birinci elden bilgiler almak için 2010’un başında “Eski Gülenci Hürriyet köşe yazarı” olarak adlandırdıkları kişiyle görüşüyor. Bhalla, köşe yazarını şöyle anlatıyor: “Hareketin içinde yoğun bir şekilde bulunduktan sonra aslında Gülen’den kaçan bir adam. Şimdi özgürlüğün tadını çıkarıyor, fakat içeride işlerin nasıl yürüdüğü konusunda da tonlarca bilgisi var. Doğal olarak bu da onu epey paranoyak yapıyor” diye tanımlamış.

Kendisiyle ilk önce, mezunlar günü vasıtasıyla bağlantı kurduğunu yazan Emre Doğru biraraya gelmiş [Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi, eski adıyla Mülkiye mezunu]. İlk kez tanıştıklarını ve sohbet sırasında aralarına Hürriyet’in finans servisinden bir gazetecinin de katıldığını belirten Doğru, 18 Ocak 2010 tarihli yazışmasında görüşme ile ilgili şunları aktarmış: “Cemaat bünyesinde hiyerarşinin çok katı olduğunu söylüyor. Hücre örgütlenmesi şeklinde çalışıyorlarmış. Ben beş kişiden sorumluyum. Bir başkası da, benim seviyemde beş kişiden sorumlu, vs. Üst düzey Gülenciler de hepsinin ‘vesayeti altındakilerin’ maddi durumu ve sağlığıyla ilgili bilgi alıyor. Onlara kafa tutabilecek buna benzer bir teşkilat yok. Polisin içinde çok güçlüler. Ayrıca (bu sadece kişisel bir görüş) yargı sisteminde de daha fazla Gülenci yargıç olması için çalışıyorlar. [...] Esas mâli tabanını küçük ölçekte Anadolulu işadamları ve esnaflar oluşturuyor. Genç Gülenciler para toplamak için onları düzenli olarak ziyaret ediyor.”

ERDOĞAN GÜLEN'İ SEVMİYOR

Doğru, köşe yazarının AKP-Gülen ilişkisiyle ilgili söylediklerini de şöyle anlatıyor: “Gülen ilk defa resmen bir siyasi partiyi destekliyor. Ancak Erdoğan onu sevmiyor (ya da nefret ediyor). Bütün ilişkileri karşılıklı çıkar üstüne kurulu. Gülen’in güçlü bir siyasi partiye ihtiyacı var, AKP’nin ise geniş bir siyasi desteğe. Ergenekon konusunda büyük kavgaları olmuş. Bir noktada, Erdoğan işlerin mahvolabileceğini düşünerek biraz geri adım atmak istemiş. Fakat Gülen davayı genişletmek konusunda ısrarcı davranmış. Eskiden cemaatin tüm söylemi ‘hoşgörü’ üzerine kuruluymuş.