STAR YAZARI ESRA ELÖNÜ İSİM VERMEDEN GÜLBEN ERGEN'İ TOPA TUTTU!

"Ünlü kuşluk vakti güzeline soruyorum. Bu ülkede endişeli modernler var da endişeli dindarlar yok mu?"

Biz senin göğsünü yarıp genişletmedik mi?

Vay vay vay!
Pandora’nın kutusunda 40 vasati endişeli modern çöpü! 38’inci çöpü de rejim ablaklığı yaşayanların veryansınlarıyla tütüyor.

Dumanlı hava sahasını dümenli endişelerin sahasına tercih edecek kadar modern oluşumun şerefine içiyorum bir kadeh sigaramı heyyt be! Ey sigara tüttüğün altın olsun güldürdün beni sabah sabah!

Alkolsüz bira içip modern sarhoşluğu yaşayasım, sigara böreği yiyip yasakları yufkadan delesim geldi iyi mi?

Düşünüyorum sigaranın haram olduğuna dair bir ayet olsaydı ve bunun üzerine sigara yasağı gelseydi, endişeli modern cinconlar cumhurun tütününü nereye doğru üfleyeceklerdi? “Aman tanrım şeriatın kılıcı dumanımızı bastırdı” cıvıldayışlarından tutun da “Eee şekerim imanlı hava sahası böyle böyle geliyor işte” vızıldayışlarına bu çiğ yargıları ciğerimize gol diye indireceklerdi.

İçki yasağına buradan bakıyorum ben, iyi oluyor, siz de deneyin aziz okurlarım. Neyse “Yediğin içtiğin senin olsun, ne gördün? Ne bildin? Ne yaşadın?” diyecek olursanız da “Yaşadıklarım da benim olsun. Zamanında yaşanılanları anlatayım isterseniz” diyerek bodoslama dalıyorum. Her ne kadar yasakları deliş takımlarını ağlayarak sızlanarak giyinen endişeli mantarlar Danıştay’ı kaşındırsa da! (Ankara Barosu’nun içki yasağını Danıştay’a taşımasından bahsediyorum.)

İNŞİRAH SURESİ İYİ GELİR

Referandum öncesi kırlentli Twitter köşesine yaslanıp “Ülkem adına endişe duyuyorum. Nereye gidiyoruz? Ben ‘hayır’ dıcaaamm” diyerek cümle kemiren ünlü kuşluk vakti güzeline soruyorum. Bu ülkede endişeli modernler var da endişeli dindarlar yok mu? Sakalından tutulan sarığından çekilen örtüsünden iteklenen insanlara bir zamanlar “Endişe duyuyorum” demek bile yasaktı heyhat!

Bu ülkede alnındaki secde nasırına bakılarak açığa alınan dindarlar, şimdi hangi vicdanın nasırına bassın! 1974’ten beri örtüye düzinelerce iptal kararı çıkaran CHP’nin mimikleriyle askeri vesayetin jestiyle hukukun beden dilini sakatlayan Danıştay’a karşı endişe duymayan dindar var mı? Endişelerimiz farklı yaşadığımız toprak aynıysa, birbirimize eşanlamlı yabancılarız bilesin! Ayrıca ben endişelendiğim zaman İnşirah Suresi’nin dizine kapanır “Biz senin göğsünü yarıp genişletmedik mi?” ayetinin kölesi olurum. Sen de öyle yap, inan iyi geliyor. Twitter’da sana meal yazacak nice endişesiz hayranların var nasıl olsa? Ayrıca ekrana çıkma endişeni giderdiğine göre ülkenin nereye gittiğini gösterecek sabah şekeri pusulasını da bulmuşsundur, hayırlı olsun!

Esra ELÖNÜ / STAR GAZETESİ