SPECTRUM MEDYA'NIN YENİ CEO'SU HANGİ İSİM OLDU?

Bünyesinde Süper FM, Metro FM ve Joy FM gibi yayınları bulunduran Spectrum Medya'nın yeni CEO'su belli oldu.

2000 yılından bu yana Biletix’in kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev yapan Ali Abhary, Biletix’in Türkiye’de lider biletleme firması konumuna gelmesini sağlamıştı. Biletix, 2006 yılında Amerika’nın dev biletleme firması Ticketmaster tarafından satın alınmıştı.
Üstlendiği yeni rolüyle Ali Abhary, Spectrum’un bütünleşmiş stratejiler doğrultusunda daha ileri götürülmesine öncülük edecek.
Spectrum Medya Yönetim Kurulu Üyesi Isak Antika “Ali Abhary’nin Spectrum’a katılmasından büyük heyecan duyuyoruz. Ali, beraberinde getirdiği, Türkiye’de iş kurma ve geliştirme konusundaki birikimleri, müzik ve internet sektörlerindeki deneyimleri ve vizyonu ile Spectrum’un gelişiminde önemli bir rol üstlenecek” açıklamasında bulundu.
Ali Abhary, “Türkiye’de radyo yayıncılığı sektöründe en güçlü markalar Spectrum çatısı altında toplanmaktadır. Spectrum, dinleyicilerine sunduğu kaliteli içerik ve reklamverenlere sağladığı yüksek erişim ve hizmet kalitesiyle sektörde önemli bir yere sahip” dedi. Abhary, radyoların reklamverenlere sunduğu etkin dağıtım olanaklarıyla en esnek ve verimli medya kanallarından biri olduğunu vurgulayarak “Türk tüketicilerin her gün ortalama 90 dakikasını radyo dinleyerek geçirdiği düşünülürse, reklam verenler için radyonun TV’den sonra diğer tüm mecralardan daha önemli fırsatlar sunduğunu” söyledi. Abhary “Spectrum ekibine katılmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ali Abhary, 2006 yılında Ticketmaster tarafından satın alınan Biletix’in, 2000 yılında Koç Grubu ile birlikte kurucu isimlerinden biri. Biletix’in kuruluşundan önce, Monitor Company’nin Türkiye operasyonlarının kuruluşunda da görev alanAli Abhary, ABD’de Brown Üniversite’sinde Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı.