Sosyal medya fenomeni Ece Ronay'a ceza! Davada karar çıktı

Erzurum'da bir öğretmen grubunun paylaştığı fotoğrafa hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sosyal medya fenomeni Ece Ronay'a, 46 gün adli para cezası verildi.

Erzurum’un Karayazı ilçesi girişinde Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz" yazan tabela altında 2022 yılı Nisan ayında çekilen bir fotoğraf nedeniyle dört öğretmen, büyük tepkiyle karşılaşmıştı. Fotoğraftaki el hareketi sebebiyle öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın ardından, Mayıs 2022'de açığa alınan öğretmenler aklanarak görevlerine geri döndü. Öğretmenler, paylaşımlarına yönelik gelen küfür, hakaret ve tehdit içerikli yorumlar hakkında da şikayette bulundu.

Öğretmenlere yönelik "andavallar" şeklinde hakarette bulunan sosyal medya fenomeni Ece Ronay hakkında, Karayazı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkemede, Ronay kendini, sosyal medya fenomenleri arasında kullanılan ve hakaret veya küfür niteliği taşımadığını bilmediği bir kelimeyi eleştirmek amacıyla kullandığını savundu.

Davanın 4 Ekim 2024'te görülen karar duruşmasında, Ece Ronay’ın birden fazla kişiye hakaret suçundan 46 gün karşılığında adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.