SON ERGENEKON OPERASYONU MEDYADA NASIL YANKILANDI?..İŞTE GAZETE MANŞETLERİ!..

Ergenekon terör örgütüyle ilgili dün düzenlenen 10 dalga operasyon medyada geniş yer buldu.

İşte Türk medyasında yeralar Ergenekon manşetleri:

HÜRRİYET - 9'uncu dalga şok isimleri vurdu


Ergenekon depremi Türkiye'yi sarsıyor

Ergenekon'un son dalgasında, 28 Şubat'ın önemli figürleri de dahil 'şok isimler' gözaltına alındı. Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas ve Tokat'taki eşzamanlı operasyonlarla, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Prof. Dr. Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de dahil 40 kişi gözaltına alındı. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evi ve hakkında yakalama emri çıkarılan Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İstek Vakfı ile Yeditepe Üniversitesi didik didik arandı.



MİLLİYET - KRİTİK DALGA


Ergenekon'un 10'uncu dalgasında 37 gözaltı var. Operasyon ilk kez yargıya da uzandı. Kuvvet komutanları olağanüstü toplandı, Yargıtay yarın bir araya geliyor. Muhalefet tepkili.



SABAH - ERGENEKON'DA TSUNAMİ


Ergenekon operasyonunda bu kez 28 Şubat döneminde kritik roller üstlenmiş asker ve sivil isimler gözaltına alındı. 6 ildeki operasyonlarda gözaltı sayısı 37'yi buldu. 9 muvazzaf subay da emniyete götürülürken bir subayın evinde bombalar çıktı..



STAR - DERİN DALGA


Ergenekon'un en büyük dalgasında eski MGK Genel Sekreteri Kılın, Emekli Or. Yavuz, emekli Tümgeneral Şenel ve eski YÖK Başkanı Gürüz'le birlikte 44 kişi hakim talimatıyla gözaltına alındı. Eski Başsavcı Kanadoğlu'nun Ankara ve Ayvalık'taki evleri arandı.



RADİKAL - ERGENEKON'DA 10. DALGA


Gürüz, Küçük ve Kılınç danil 40'a yakın kişi gözaltında

Ergenekon soruşturması yürüten savcı Öz'ün talimatı üzerine dün 12 ilde 40 kişi gözaltına alındı. Emekli generallerle muvazzaf subayları da hedefleyen operasyonda polis Kanadoğlu'nun evini aradı.



TARAF - '1 NUMARA' AZ SONRA


ERGENEKON'DA EN BÜYÜK DALGA

Ergenekon'da 'bir numara'ya bir adım daha: Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç gözaltına alındı. Bedrettin Dalan ise aranıyor.

Muvazzaf subay evinde cephane

Ankara'da gözaltına alınan bir yarbayın Sapanca'daki yazlık evinde Ümraniye'dekiler gibi, çok sayıda el bombası ve mermi ele geçirildi.



CUMHURİYET - 'İNTİKAM OPERASYONU'


Ergenekon operasyonu kapsamında laik cumhuriyetin savunucusu Yargıtay Onursal Başsavcısı'nın evi basıldı, emekli generaller; görevdeki askerler, akademisyenler gözaltına alındı. Operasyona tepki yağdı.



YENİ ŞAFAK - BİR NUMARAYA BİR ADIM


Ergenekon'un lider kadrosuna bir adım kaldı. Dün 28 Şubat'ın önemli isimlerinin de arasında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.



VATAN - DEVLETİN ZİRVESİNDEN POLİS OTOSUNA


Yaklaşık 1.5 yıldır süren Ergenekon operasyonlarına dün bir yenisi daha eklendi. Ergenekon'un 10'uncu dalgası aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 7 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarla başladı AralarInda eski YÖK Başkanı Gürüz, MGK eski Gen. Sek. Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, 2. Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz gibi devletin zirvesinden önemli isimlerin de olduğu 37 kişi gözaltına alındı



VAKİT - 39 GÖZALTI DAHA


Ergenekon terör örgütüne yönelik en geniş çaplı operasyon dün gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Tokat ve Sakarya'da aralarında Kemal Gürüçz, Yalçın Küçük, İbrahim Şahin, emekli Org. Tuncer Kılınç ve emekli org. Kemal Yavuz'un da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.



AKŞAM - EN BÜYÜK DALGA


Türkiye yine Ergenekon depremiyle sarsıldı. Üç emekli general, eski YÖK Başkanı gözaltında. 367'nin mimarı eski Başsavcı Kanadoğlu'nun evi arandı. Genelkurmay Başkanı ve komutanlar toplandı. Yargı ayakta.



Zaman