SON DAKİKA! ODATV DAVASI SANIĞI MÜYESSER YILDIZ TAHLİYE EDİLDİ!
Odatv davası davası kapsamında 16 aydır tutuklu olarak yargılanan gazeteci Müyesser Yıldız hakkında mahkeme heyeti tahliye kararı verdi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu sanık Müyesser Yıldız'ın tahliye olmasına karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluğuna devam kararı alınırken dava 14 Eylül tarihine ertelendi.
Oda TV davasında sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından fikri sorulan duruşma savcısı İsmail Göktürk, TÜBİTAK raporunun gelmemesi üzerine sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Müyesser Yıldız'ın tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Karar öncesi söz alan Müyesser Yıldız, "Hep (Tutukluluğun devamına) dediğinize göre bizi çok sevdiniz, ayrılmak istemiyorsunuz" diye konuştu.
CHP MİLLETVEKİLLERİ DE DURUŞMAYI İZLEDİ
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Oktay Ekşi ve Melda Onur da izledi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanık Yalçın Küçük mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Küçük üye hakimin "Soner Yalçın bir telefon görüşmesinde PKK'ya yanaştığınızı, çok milliyetçi bulunca ayrıldığınızı söylüyor, (PKK'yı milliyetçi bulmasaydı bir numara olurdu) diyor. PKK ile irtibatınız nedir?" sorusu üzerine, "Soner Yalçın'ın o kadar zeki olduğunu bilmiyordum. Ben kimseye yanaşmadım. Kürtler var diye cezaevinde yatarken yanımızda Kürtler yoktu, PKK da yoktu. Kürtlerin yükselmesini istedim. Bizim yükselmemiz Kürtlerin yükselmesine bağlıdır. Bunun için görüşmeye gittim" dedi.
"ÖZEL HAYATA İLİŞKİN BELDEN AŞAĞI HABER YAPMAYIZ"
Küçük'ün ardından tutuklu sanık gazeteci Soner Yalçın'a söz verildi. Yalçın, terör örgütü PKK'nın kadın üyelerinin cinsel hayatına ilişkin bir haberi neden yayınlatmadığıyla ilgili soruya, "Odatv olarak hiçbir şekilde hangi örgüt, kurum olursa olsun özel hayata ilşkin belden aşağı haber yapmayız" karşılığını verdi. "Aylık geliriniz 5 bin TL diyorsunuz. Halk TV'yi alma işlemleriniz var. Bu parayla nasıl alabilirsiniz?" sorusuna Yalçın, "Ek klasörlere bakmak lazım. Yazdığım kitaplar, filmler görülür. Kanalı almanın değişik yolları var. Eviniz vesaire varsa kredi çekersiniz" yanıtını verdi.
TERKOĞLU: "TÜBİTAK RAPORU 5 AYDIR YOK"
Tutuklu sanık Barış Terkoğlu ise, "Burada adam öldürsem suçum açık olmasına rağmen silahı balistik incelemeye yollarsınız. PC'ler benim talebimle incelemeye gitti. İstanbul Bilişim suçları ekipleri günde binlerce dosyayı inceleyip önümüze çıkartıyor ancak TÜBİTAK 5 ayda bir bilgisayarı inceleyemiyor. Ergenekon davası sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin TÜBİTAK raporunun bir senedir gelmediğini ilettiğimde bana (Biz yetiştirteceğiz) demiştiniz. Nerede TÜBİTAK raporu?" diye konuştu.
MÜYESSER YILDIZ: "CÜBBELİ AHMET HOCA DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLSİN"
Barış Terkoğlu'ndan sonra söz alan tutuklu sanık gazeteci Müyesser Uğur, "Şayet Odatv davası bir yerlerle birleştirilecekse, Silivri'deki davalarla değil, yine mahkemenizce görülecek Cübbeli Ahmet Hoca davası ile birleştirilsin. Zira bu davanın hiç olmazsa bir başı var, öbür taraftaki davada ise baş-son belli değil. Ayrıca hep (Tutukluluğun devamına) dediğinize göre bizi çok sevdiniz, ayrılmak istemiyorsunuz. Böylece ayırmamış da oluruz" ifadelerini kullandı.
AVCI: "'KİTABIM YAYINLANINCAYA KADAR ODA TV ÇALIŞANLARININ HABERİ YOKTU''
Odatv davası tutuklu sanığı Hanefi Avcı, "Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitabının, yayınlanıncaya kadar Odatv çalışanlarının bilgisinin olmadığını söyledi. Avcı, duruşmada, bilgisayarlarda dosya oluşturulması, dosya gönderilmesi ve virüs ile dosya gönderilmesi konularıyla ilgili bilgi aktardı. Yazdığı kitabın yayınevine nasıl gönderildiği konusunda yayınevinin bilgisayarlarının incelenmesini isteyen Avcı, yayınevi çalışanlarının da dinlenmesini birkaç kez talep ettiğini ancak hala dinlenilmediğini söyledi. Kitabın Ergenekon tarafından yazdırıldığının iddia edildiğini kaydeden Avcı, "Benim kitabım yayınlanıncaya kadar Odatv çalışanlarının haberi yoktu" diye konuştu. 4 örgüte yardım ettiği iddialarıyla yargılandığını söyleyen Avcı, "Ergenekon, Devrimci Karargah ve PKK terör örgütlerine yardım etmekle yargılanıyorum. Benim ve emniyette yetiştirdiğim, birlikte çalıştığım kişilerin sol örgütlere, Ergenekon gibi yapılara yardım etmesi söz konusu olamaz." dedi.
SAVCI TUTUKLULUKLARIN DEVAMINI İSTEDİ
Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından fikri sorulan Duruşma Savcısı İsmail Göktürk, TÜBİTAK raporunun gelmemesi üzerine sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.
MÜYESSER YILDIZ TAHLİYE OLDU
Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklardan gazeteci Müyesser Yıldız'ın tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti
MÜYESSER YILDIZ İÇERİDE TUTULMAYACAK
AK Parti’ye ve Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, 14 Haziran’da kaleme aldığı 250 yalanları başlıklı köşe yazısında tahliyenin sinyalini vermişti.
Selvi, Özel Yetkili Mahkemeler ile ilgili düzenlemenin ne getirdiğini soru-cevap olarak köşesine taşımış ve şunları yazmıştı:
-Bu düzenleme ile ne olacak?
Ay Işığı ve Sarıkız darbe planlarının mimarı, Yakamoz ve Eldiven darbe planlarının sahibi Şener Eruygur dışarıda dolaşırken, düşüncelerini yazdı diye gazeteci Müyesser Yıldız içeride tutulmayacak.