ŞOK İDDİA!.. KANAL 7 BELEDİYEDEN PARA İSTEDİ!..

Kanal 7 ile Eyüp Belediyesi arasında yaşanan iftar programı olayında çok ilginç bir iddia ortaya atıldı!


Kanal7 ile STV'nin Eyüp'ten Ramazan programı mücadelesi medyaya yansımıştı. Haberin izini süren arkadaşlarımız Kanal7`nin belediyeden program karşılığı bir talepte bulunduğunu öğrendi.Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Eyüp Sultan Camii avlusunda yıllardır Ramazan ayında iftar ve sahur programlarını yapan Kanal7 televizyonu, bu yıl Ramazan programlarını stüdyoda yapmak zorunda kalmıştı. Medyada yer alan haberlere göre, meydanı STV kullanacaktı. Nitekim meydanda Kanal7 yerine STV program yapmaya başladı. Peki ne oldu da bu sene Kanal7 Eyüp Camii'nden yayın hakkını alamadı?

Kimilerine göre değişen belediye başkanı Kanal7'nin teklifini beklemeden yayın hakkını STV'ye vermişti. Bu iddia belediye tarafından yalanlandı. Eyüp Belediyesi Basın Danışmanlığı bir de basın bildirisi ile duruma açıklık getirdi. Açıklamada, 1.5 ay öncesinden yayın organlarının tümüne Eyüp bölgesinde Ramazan yayını konusunda çağrıda bulunulduğu belirtiliyordu. Ancak açıklamanın dikkat çeken kısmı şuydu: "Ancak bu konuda kanallara bir ödeme yapılamayacağı sadece altyapı konusunda Belediye`nin desteğinin sözkonusu olacağı bildirilmiştir."

Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu açıklamanın altında yatan sebebe ulaştık. Eyüp Belediyesi'nden bir yetkiliden edindiğimiz bilgiye göre Kanal7, Ramazan programı yayını için belediyeden 250 bin TL talep etti. Belediye bu isteğe olumsuz cevap verince Kanal7, yayınını stüdyosuna çekmek zorunda kaldı.

Kaynağımızın verdiği bilgiye göre, Kanal7 televizyonu bu parayı Eyüp Belediyesi'nin tanıtımını yaptıkları için talep etti. Şimdi Eyüp'ten Ramazan programını STV izleyicileri takip ediyor, Kanal7 ise Eyüp semtindeki stüdyosundan izleyenlerine Ramazan programlarını sunuyor.

ekmekvegazete

changeTarget(document.getElementById("news_content"))