Siyasette ‘Fırıldaklar’ bitmiyor… Kim bu Halis Kahriman?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Erkan Kandemir arasında yaşanan gerilimi Türkiye MedyaRadar’dan öğrendi. İki gündür yazdığımı kulis haber bir anda gündem oldu. Bu sırada üst düzey bir CHP'liden telefon geldi. ‘Bizim partide durum daha vahim. 17 kat kaçak inşaat yapan adamın ne işi var Paris'te?’ diye sitem edince bu yazıyı yazmaya karar verdim. Paris olayına geçmeden önce Resul Emrah Şahan, Sinem Dedetaş ve Mahir Polat arasında yaşanması muhtemel kavgadan başlayalım…

31 Mart yerel seçimlerin üzerinden daha beş ay geçmeden çiçeği burnunda ilçe belediye başkanları Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra onun koltuğuna oturabilmenin hesaplarını yapmaya başladılar. İlk işaret fişeğini çeken ise Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş oldu. Habertürk'ten Oray Eğin, Paris’te onca tartışmalı konular varken Sinem Dedetaş’a ‘İstanbul için hazır mısınız?’ sorusu soruyor, Dedetaş da ‘Gayet hazırım’ şeklinde yanıt veriyordu… CHP kulislerinde bu röportajın sipariş üzerine yapıldığı konuşuluyor. Instagram’ın yasaklandığı, hayvanların topluca öldürüldüğü bir ortamda CHP'nin gündeminde koltuk kavgasının olmasına parti içerisinde büyük tepkiler var.

MAHİR POLAT İLE EMRAH ŞAHAN KOALİSYON KURDU!

Fatih Belediyesi’ni az bir farkla kaybeden Mahir Polat, Dedetaş’ın yanıtına ilk tepkiyi veren isim oldu. Polat X hesabından, "Siyasi kariyerizm zehirdir. Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor" yanıtıyla ‘’O koltuğa adayım’ mesajı verdi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da bu koltuğu isteyen isimlerden. Mahir Polat’ın ağabeyi Turgay Polat Şişli Belediyesi’nde danışmanlık yapıyor. Dolayısıyla olası bir koltuk mücadelesinde Şahan ile Polat’ın Dedetaş’a karşı birlikte hareket edecekleri konuşuluyor..

KİM BU HALİS KAHRİMAN?

Türk siyasetinde renkli bir simaydı Kubilay Uygun… Yeni nesil onu pek bilmez. Arama motorlarına ‘Fırıldak Kubi’ yazdığınızda hemen karşınıza Kubilay Uygun çıkar. ANAP, DYP, MHP ve DSP rozetlerini ardı ardına takınca adı ‘Fırıldak Kubi’ye çıktı. Gelelim günümüzün fırıldak Kubi'sine ... 1976 yılında Ağrı Eleşkirt’te dünyaya gelen Halis Kahriman, siyasi manevralarıyla Kubilay Uygun’a taş çıkartacak cinsten… Önce 2014, ardından da 2019 seçimlerinde AK Parti’den Beylikdüzü Belediyesi aday adayı oldu. İkisinde de aday yapılmayınca partiden istifa etti. DEVA Partisi Esenyurt Kurucu Başkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Ali Babacan hakkında sert açıklamalar yaparak partisinden istifa edip direksiyonu CHP’ye kırdı.

KILIÇDAROĞLU'NU KAÇAK REZİDANSTA AĞIRLADI

Siyasi manevralarla partiler arası gidip gelen Halis Kahriman’ın Esenyurt’ta yaptığı devasa inşaat sürekli tartışılıyordu. Necmi Kadıoğlu döneminde temelleri atılan, CHP döneminde biten Empire İstanbul’da fazladan 17 kat kaçak inşaat yaptığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. Mahkemeye veren de CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’tu. Neredeyse tamamı biten inşaatın ruhsatı iptal edildi. CHP’li belediyeyle mahkemelik olan Kahriman’da senaryolar bitmiyordu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bpzkurt’a bir mesaj vermesi gerekiyordu. O dönem DEVA Partili 13 ilçe başkanı istifa etmişlerdi. Kahriman bu ilçe başkanlarını Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya getirmek istedi. Kılıçdaroğlu bu talebe olumlu yanıt verdi. Buluşma yeri de Kahriman’ın 17 katı kaçak olan rezidansıydı. CHP'li belediyenin ‘Kaçak’ diyerek ruhsatını iptal ettiği rezidansta CHP’nin Genel Başkanını ağırlayan Kahriman adeta topu doksana çakıyordu.

SPONSOR O MU?

Ekrem İmamoğlu’yla yakın ilişkiler kuran Kahriman, 31 Mart seçimlerinde Ahmet Özer’e açıktan destek verdi. Özer'in bir anlamda seçim kampanyasının da sponsorlarından oldu. Seçimleri CHP kazanınca bir anlam da Kahriman da kazanmış oldu. Öyle ki üst düzey partililer, belediye başkanlarının davet edildiği Paris’te Kahriman’ın işi neydi? Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt belediye başkanlarıyla pozlar veren Kahriman, bu gezinin merak edilen gizli sponsoru muydu?