Siyasette düşman, ihalede kardeş oldular!

İktidar ile muhalefet kamu ihalesinde birleşti. CHP'li Kartal Belediyesi 140 milyonluk araç kiralama ihalesini, ünlü sanatçı Sezen Aksu için ‘Kafasına sıkacağız’ diyen Erol Bulut’un şirketine verdi. Bulut bir dönem AK Parti’den milletvekili aday adayı başvurusu yapmıştı. Şirketin diğer ortağı ise eski AK Parti ilçe yöneticisi….

MedyaRadar’da dün Eyüpsultan Belediyesi’nin 15 gün arayla aynı şirkete ihale vermesini belgeleriyle gündeme getirmiştik. İhaleyi kazanan İlkelim İnşaat’ın eski ortakları Ersin Can Alas ile Yunus Emre Bulut’un izini sürmem beni çok ilginç bir ihaleye götürdü.

İlkelim İnşaat’tan bağlarını kopartan Alas ve Bulut aileleri, Jet Kar Turizm ve Mavi Yeşil Turizm ile yollarına tam gaz devam ediyorlar. Jet Kar’ın yönetim koltuğunda Yunus Emre Bulut, Mavi Yeşil Turizm’in yönetim koltuğunda ise Hasan Alas ile Erol Bulut oturuyor. Bulut, 2018 yılında AK Parti’den milletvekillik başvurusu yapsa da adaylık vizesi alamadı. Ortağı Hasan Alas ise bir dönem Eyüpsultan AK Parti ilçe yönetiminde yer al aldı. Her yerde ortak olan iki ailenin aldığı son ihaleyi duyunca ‘Yok artık’ diyeceksiniz.

SOKAKTA DÜŞMAN İHALEDE DOST!

Gökhan Yüksel yönetimindeki CHP’li Kartal Belediyesi 14 Aralık 2023 tarihinde ‘2024 yılı muhtelif iş makinesi ve araç temini hizmet alım işi’ ihalesi yaptı. Bir yıl boyunca alınacak hizmetin yaklaşık maliyeti ise 145 milyon olarak belirlendi. İhaleye yedi firma teklif verse de 139 milyon 967 milyon liralık teklif veren Jet Kar Turizm ile sözleşme imzalandı. 5 Ocak 2024 tarihinde yapılan ihale sözleşmesinin süresi ise 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. İhalede kırımın bu kadar düşük olması ise ihalenin adrese teslim yapılıp yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi.

AİLE BAKANLIĞI’NDAN DA 159 MİLYON!

Alas ve Bulut ailelerin ihalede tam gaz yola devam etmeleri CHP'li belediyeyle sınırlı kalmamış. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının il müdürlüklerinde kullanılacak araçlar için ihale yaptı. 373 milyon lira olarak belirlenen yaklaşık maliyetli ihaleler 12 şirkete dağıtıldı. En büyük pasta ise 159 milyon lira ile Jet Kar Turizm’in oldu. Bakanlık ile Jet Kar Turizm 31 Ekim 2023 tarihinde sözleşme imzaladı. Öte yandan ihalede bir dikkat çeken husus ise, firmanın ihaleyi yaklaşık maliyetin 9 milyon lira üzerinde bir teklifle kazanması oldu.

AİLECE ORTAKLAR!

20 Milyon lira sermayeli Jet Kar Turizm’in yönetim koltuğunda Erol Bulut’un oğlu Yunus emre Bulut oturuyor. Şirketin eski ortakları ise Alas ve Bulut ailelerinden oluşuyor. İsmihan Als ile Ömer Alas şirketin eski ortakları olarak gözüküyor. Mavi Yeşil Turizm’in yönetim koltuğunda ise Erol Bulut ile Hasan Alas oturuyor. Eski yönetim kurulu listesinde ise yine bolca Alas ve Bulut soyadlarına rastlamak mümkün. Ömer Alas, İsmihan Alas, Mehmet Alas Mavi Yeşil Turizm’in eski ortakları olarak gözüküyor. Şirketin sermayesi ise 55 milyon lira.

BEYİNLERİNE SIKACAĞIZ!

15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Erol Bulut, 27 Nisan 2018’de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na verdiği adaylık dilekçesiyle milletvekili aday adayı oldu.

Türkiye Erol Bulut’u ünlü şarkıcı Sezen Aksu’ya söylediği sözlerle tanıdı. Aksu’nun bir şarkısında ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adm’e’ sözleri tepki çekmişti. Aksu’ya tepki gösterenlerden bir de Bulut oldu. Aksu hakkında suç duyurusunda bulunan Bulut, adliye çıkışında yaptığı açıklamada Sezen Aksu’yu şeytanın yolundan gitmekle itham ederek, “Sabrımız taştı artık. İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz. Dağda Kandil’i PKK’yı nasıl eziyorsak şu anda onları savunanlara da bunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kamudan yüzlerce ihale alan Bulut’un çok sayıda AK Partili siyasetçiyle fotoğrafları da bulunuyor.