Sırrı Sakık'tan Halk TV'ye 'Görkemli Hatıralar' tepkisi: 'Kültürümüze mi kayyım atadınız?'

DEM Partili Sırrı Sakık, Halk TV'nin Ağrı'da Doğubeyazıt'ta çektiği programa belediye başkanlarının konuk alınmamasına tepki gösterdi. Sakık, "Bir şehrin kültürünü, tarihini tanıtacaksanız iradesini de yok saymayacaksınız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Serhan Asker'in Doğubeyazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı'nda çektiği 'Görkemli Hatıralar' programına DEM Partili yöneticilerin çağrılmamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından Halk TV'nin paylaşımını alıntılan Sakık, "Program yaptığınız, konuk olduğunuz tüm şehirlerde oranın Milletvekillerini daha da önemlisi yerel yöneticileri olan Belediye Başkanlarını konuk alırsınız. Bunu tüm CHP’li belediyelerde yaptınız" dedi.

'DOĞUBEYAZIT HALKINA KARŞI ÇOK BÜYÜK BİR AYIPTIR'

Sakık, devamında "Ama Doğubeyazıt’ta İshak Paşa’da yayın yapıyorsunuz ve Belediye Başkanlarını konuk almıyorsunuz. Bir şehrin kültürünü, tarihini tanıtacaksanız iradesini de yok saymayacaksınız. Bu Doğubeyazıt halkına karşı çok büyük bir ayıptır" ifadelerini kullandı.

Sakık daha sonra yaptığı paylaşımda ise şunlar söyledi:

"Halk Tv’de Serhan Asker’in Ağrı-Doğubeyazıt programında Uşak Belediye başkanı ve İstanbul CHP M.vekili şehrin tanıtımını yapıyor. Şehrimizi tanıtacak insan yoktu tabi. Bu nasıl bir rezalet? O şehrin seçilmişleri var Belediye Eş Başlanları var, tarihçileri, mimarları, bilim insanları var. Şimdi de kültürümüze mi kayyum atadınız? Doğubeyazıt Belediye başkanları Uşak’ta Cilandiras köprüsünü anlatıyor mu ki onlar Ehmede Xani’yi, İshakpaşa Sarayı’nı anlatıyor?"

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ'TAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş da paylaştığı X mesajında Görkemli Hatıralar'ın Erzurum bölümüne çağrılmadığı söylemiş ve "Görkemli Hatıralar programı bu hafta Erzurum’da yayın yapıyor. Erzurum’un tek muhalefet vekilini @Serhan_Asker
görmemeyi başarmış. Tebrik ediyorum kendilerini…!" diye mesaj atmıştı.

Serhan Asker de Meral Danış Beştaş'tan özür dileyerek "Meral Hanım bağışlayın. Kusur bana ait... Bu haftadan sonra Muş, Van, Hakkari'de de program yapacagız. Sizi oralara davet etsem gelir misiniz? Daha önce Mardin ve Şanlıurfa programlarında @mithatsancarr
Hocamı konuk etmiştik" ifadesini kullanmıştı.