Silivri'de lise ek hizmet binası açılış töreni
- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Bizim ülkemizin güneyini, böldükçe bölüyorlar. Bırakın şehirlere bölmeyi, mahallelere, sokaklara kadar bölüyorlar. Bu bölme işini yapanların hepsi de bir arada durmak için çırpınıyorlar"- "Ne oluyor bizim coğrafyamıza da aynı dinden, aynı ırktan insanlar...
İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bizim ülkemizin güneyini, böldükçe bölüyorlar. Bırakın şehirlere bölmeyi, mahallelere, sokaklara kadar bölüyorlar. Bu bölme işini yapanların hepsi de bir arada durmak için çırpınıyorlar." dedi.
Bakan Özhaseki, Silivri’den Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek hizmet binasının açılış törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Turgut Reis İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.
Bakan Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, hizmete alınan Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek hizmet binasını Silivri'ye kazandıran hayırsever Nurullah Baldöktü ve eşi Şerife Baldöktü'ye teşekkür etti.
Kayserili olan Baldöktü ailesinin hayırseverliliğinin bir gelenek olduğunu anlatan Özhaseki, "Üç günlük dünyada yaşıyoruz. Bu dünyaya gelirken kimse bize sormuyor. Yüce taktir yaratıyor, sonra alıp gidiyor. Önemli olan bu ikisi arasındaki mesafede güzel işler yapabilmek. Hayırlı eserler ortaya koyabilmek. Gittikten sonra hayırla anılabilmek." diye konuştu.
Hayırların en güzelinin eğitim olduğunu söyleyen Özhaseki, "Eğitimli bir toplum varsa orada hiç korkmayın. Orada nezaket, temizlik, kalkınma ve büyüme vardır ama eğitim yoksa, cahillik varsa, Allah korusun, orada her türlü kötülük arka arkaya gelir." dedi.
Eskiden okullardaki şartların zor olduğunu, sıralarda üç kişinin yan yana oturduğunu ve bugünlerin geride kaldığını dile getiren Özhaseki, hayırseverlerin ve devletin çok güzel okullar yaptığını, bütün şehirlere üniversite inşa edildiğini, eğitimin önünün açıldığını aktardı.
- "Hayır işlemiyorsa adam yerine koymuyorlar"
Bakan Özhaseki, hayırseverlik duygusuna değinerek, "İnsanoğlu çalışır, biraz para kazanır. Kazanınca haliyle kendine has lüksünü arttırır. Emin olun sonra yapılacak en güzel şey, hayır işi. Helalinden kazanan, sonra kazandıklarıyla hayır işleyen insanların helal kazandığına, hep birlikte şahitlik edebiliriz. Bu konuda benim temsil ettiğim şehir de Kayseri. Kayseri, ticaret şehri. Bizde şimdi bir yarış var, o yarış da hayırseverlik yarışı. Organize sanayide iş adamlarımız birbirlerine 'arkadaş paran kadar değil, hayrın kadar konuş' diyorlar. Eğer bir iş adamımız paralar kazanmış ve hayır işlemiyorsa, emin olun, adam yerine koymuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Devletin her yere yetişemeyebileceğini ifade eden Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
"Elbette sosyal devlet olmanın gereği, her türlü tesisleri yapmak, vatandaşına sahip çıkmak, onu kucaklamak, sarmak. O ayrı bir şey, buna itirazımız yok ama şunu da bilelim ki zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Bu coğrafyanın binbir türlü güzelliği var ama sıkıntıları da var. Yerin altı biraz oynak, depremsellik var. Biraz da yerin üzerinde, ne hikmettir bilmiyorum, bu coğrafyanın özelliğinden fitne odakları durmak bilmiyor. Hangi ülkenin başında PKK diye bir bela var ki? Bu ülkeyi bölmek isteyen eli silahlı caniler, katiller ordusu var ki? Hangi ülkenin topraklarında 'dindarız' diyerek insanları kandıran FETÖ diye bela bir örgüt var ki? Senelerce insanların içine girmişler, herkesten çocuklarını, paralarını almışlar. Bir gecede ihanet eden vahşi vampir haline dönüşmüşler. Hangi devlette var ki?"
- "Bir yangın adasında istikrar abidesi gibi ayaktayız"
Türkiye'nin topraklarının alt tarafında savaş yaşandığına değinen Bakan Özhaseki, "Çevremizde savaş var, her taraf yanıyor adeta ama şükürler olsun Allah'a, biz böyle bir yangın adasında istikrar abidesi gibi ayaktayız, işimize bakıyoruz. Burada tek şart şu; bir olacağız, bebarer olacağız, ufak tefek ayrılıklara aldırış etmeyeceğiz. İnsanların dini, ırkı, mezhebi bizi hiç ilgilendirmemeli. Madem bu topraklarda yaşıyor, başımıza taç etmeliyiz. İnsanların yaşam tarzı... Muhafazakar mı yaşar, yoksa biraz daha modern bir yaşam biçimini mi tercih eder, başımızın üstünde yeri var. Böyle demeliyiz. Bir olmalıyız, sonra çok çalışmalıyız. Onlar istemese de biz kalkınmalıyız." dedi.
Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim ülkemizin güneyini, böldükçe bölüyorlar. Bırakın şehirlere bölmeyi, mahallelere, sokaklara kadar bölüyorlar. Bu bölme işini yapanların hepsi de bir arada durmak için çırpınıyorlar. Amerika'da kaç tane eyalet olduğunu biliyorsunuz değil mi? Onlar niye ayrılmıyorlar. Avrupa Birliği'nde çok değişik milletler var, senelerce savaşmışlar. Kendi içlerinde o milletlerin eyaletleri ve federatif yapıları var ama hepsini bir arada tutuyorlar. Dağılmamak için de bir arada duruyorlar. Rus coğrafyası, sadece Ruslar'dan mı oluşuyor? Envaiçeşit milletler var. Onlar da dağılmamak için uğraşıyorlar. Bir olmanın, beraber olmanın gücünü hisediyorlar. Ne oluyor bizim coğrafyamıza da aynı dinden, aynı ırktan insanlar, şehirlere, kavimlere, mahallelere bölünüyor, bölündükçe, bölünüyor, sonra da acımasızca, vahşice birbirlerini katlediyorlar? Bu şartlar altında bizim biraz daha uyanık olmamız icap ediyor. Kim fitne tohumu ekiyor onun karşısına çıkmalıyız. Ufak tefek ayrılıklara hiç aldırış etmemeliyiz."
Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından Silivri’ye 8. okulu kazandıran hayırsever Nurullah Baldöktü ve eşi Şerife Baldöktü'ye çiçek takdim etti.
Törende daha sonra Bakan Özhaseki, hayırsever Baldöktü ailesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile kurdele keserek, ek hizmet binasını hizmete açtı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile beraberindekiler, kurdele kesiminin ardından ek hizmet binasını gezdi.