Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, karakoldan nasıl firar etti? 'Sonrasında film koptu…'

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin annesiyle polis merkezinin bahçesinde görüşürken kaçtığı bilgisi ortaya çıkmıştı. Gazeteci Tolga Şardan, "Anne ile oğlunun görüşmesine polisler nezaret etti mi, bilmiyorum" dedi.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, daha önce "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve firar eden zanlıyı yakalamak için harekete geçti.

Yapılan çalışmalar sonrasında Y.E.Ç. isimli zanlı Ihlamurkuyu Mahallesinde ekiplerce yakalandı.

Şüpheli ile polis ekipleri arasında arbede yaşanırken, polis memurlarının silahını ele geçiren zanlı, polisle çatışmaya girdi.

ŞEYDA YILMAZ ŞEHİT OLDU

Şüphelinin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz, başından vurularak ağır yaralandı.

Olay yerine gelen ekiplerce hastaneye kaldırılan Yılmaz acil olarak ameliyata alınırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehidin Sivas kent merkezi Huzur Mahallesinde bulunan baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehit Yılmaz'ın yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi.

NASIL FİRAR ETTİ?

Hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan Yunus Emre Geçti'nin karakoldan firar etmesinin ardından çıkan arbedede polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesine dair ihmaller tartışılmaya devam ediyor.

Gazeteci Tolga Şardan T24'te yayımlanan yazısında Geçti'nin polis karakolundan nasıl firar ettiğini yazdı.

Tolga Şardan'ın aktardıkları şöyle:

"Hakkında yapılan GBT sorgulamasıyla suç sicili anlaşılan Geçti, nezarete konuldu. Bir süre sonra Geçti’nin annesi gözaltına alınan oğluyla görüşmek için polis merkezine geldi. Görevli polislere talebini iletti.

Polis merkezindeki nöbetçi polisler, annenin ricası üzerine Geçti’yi nezaretten çıkardı. Anne ile oğlu polis merkezinin bahçesinde görüştüler.

İşte bu sırada, sabıkalı şüpheli Yunus Emre Geçti, polis merkezinin bahçesinden bir anda kaçarak koşmaya başladı ve izini kaybettirdi.

Anne ile oğlunun polis merkezinin bahçesindeki görüşmesine nöbetçi polis/polisler nezaret etti mi, bilmiyorum. Ancak ‘nezaret edilmiş olsaydı şüpheli Geçti, kısa sürede izini kaybettiremezdi’ diye düşünüyorum.

Sonrasında film koptu.

Şüphelinin annesiyle görüşmesi sırasında firar etmesi, polis merkezinde görevli polisleri hem panikletti hem de alarma geçirdi.

Zira nezarethanede olması gereken bir şüphelinin polis merkezinden firarı, polisler açısından ağır görev ihmali. Sonucu, meslekten atılmaya kadar gidebilecek cezası olan durum bu.

Bu sırada, Geçti’nin annesi, oğlunun nereye gitmiş olabileceğini söyledi. Aralarında polis memuresi Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu polisler, ekipler halinde firarinin peşine düştü.

Firariyi yakalamak için harekete geçen polislerin kendi can güvenliklerini sağlamadan, “Yaradan’a kuvvet” operasyona girmeleri, acıyla tamamlanan süreç oldu.

Sonrası malum…"