"Seni yaşatmayacağım" Yasak aşk yaşadığı kadını ölümle tehdit etmiş!

Belediye Meclisi toplantısında kadın cinayetlerine ilişkin, "Öldüren kadar ölenler de suçludur" sözleri ile gündem olan AKP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in 5 yıl önce yasak aşk yaşadığı kadını ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. Aydemir ile olan ilişkisini bitirmek isteyen G. A., bu kişinin kendisine "Seni yaşatmayacağım" dediğini kaydetti.

İzmir'de müteahhitlik yapan AKP'li Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısındaki skandal sözleri gündeme oturdu. Kadın cinayetlerine ilişkin "Öldüren kadar ölenler de suçludur" diyen Aydemir, konuşmasının devamında, "Kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsın. Gözümüzü karakolda açarız" dedi.

Halktv.com.tr'nin haberine göre, sözlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını savunan Latif Aydemir'in, 5 yıl önce bir kadının şikâyeti üzerine karakolluk olduğu ortaya çıktı. İfade tutanaklarına göre olay 12 Ocak 2019 günü yaşandı. Anılan gün saat 18.00 gibi, Aydemir 7 yıldır birliktelik yaşadığı G. A.'nın evine gitti.

KENDİME YENİ BİR HAYAT KURDUM

Kızı ile yaşayan G. A., anılan olaydan 10 gün kadar önce Latif Aydemir ile olan ilişkisini bitirme kararı aldı. Aydemir, G. A.'nın evine gittiğinde genç kadın bu durumu açıkladı. G. A., Aydemir'e "Hayatımda yeni birisi var. Seninle görüşmek istemiyorum Yeni görüştüğüm insanla evlenmek istiyorum. Kendime yeni bir hayat kurdum. Temiz bir sayfa açtım" dedi.

EVLENEMEZSİN; CANA CAN KANA KAN!

G. A.'nın bu sözlerine Aydemir'in tepkisi "Evlenemezsin. Cana can kana kan. Ben çıktığım davadan hiçbir zaman geri dönmedim. Buna müsade etmeyeceğim" şeklinde oldu. Aydemir konuşmasının devamında G. A.'ya yönelik "Seni çok seviyorum" dedikten sonra "Yaşatmayacağım seni. K...k yapma" ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA HERGÜN BURADAYIM'

G. A., Aydemir'e daha önce de yeni bir hayat kurmak istediğini söylese de değişen bir durum olmadı. Aydemir "O... n lüzumu yok. Beni çığrımdan çıkarma. Daha önce sana hiç el kaldırmadım. Beni buna zorlama. Bundan sonra hergün buradayım" dedi.

G. A. ise bu kişiye "Artık seninle görüşmek istemiyorum. Anla bunu" dedi. G. A.'nın bu sözlerine karşılık "Seni bırakmayacağım. Yarın öğlen gelip seni ve kızını alacağım. Bir günü birlikte geçirelim" dedi ve evden ayrıldı.

AYNI AKŞAM KARAKOLA GİTTİ

Latif Aydemir'in evinden ayrılmasından sonra G. A. soluğu karakolda aldı. G. A., Aydemir ile aralarında geçen konuşmaları birer birer aktardı. G. A. bu kişiden şikâyetçi olduğunu söyledi. Ancak, o esnada ilginç bir şey oldu. G. A. daha karakoldan çıkmadan, bu kişiden şikâyetçi olmadığını söyledi. G. A., bu kişinin kendisini tehdit etmediğini ancak ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

PARA İSTEDİ VERMEDİM İDDİASI

Latif Aydemir ise şüpheli sıfatı ile alınan ifadesinde "Suçlamaları kabul etmiyorum. G. A. isimli bayanı tanırım. Uzun zamandır arkadaşımdır. Bugün (12 Ocak 2019) beni telefonla aradı. Eve çağırması üzerine evine gittim. Ses tonu ve konuşması panikliydi. Eski kocasından kaynaklı bazı sıkıntılardan ve ekonomik sıkıntılardan bahsetti. Yardım edemeyeceğimi söyledim. Bu nedenle, aramızda yüksek sesli bir tartışma yaşandı. Bahsedilen küfür ve hakaretleri etmedim" dedi.

Aydemir de G. A.'dan şikâyetçi olmadığını söyledi. Soruşturmada G. A.'nın şikâyetçi olmaması nedeni ile takipsizlik kararı verildi.