Şemseddin Sivasi’nin hayatı “Lâl” oyunu ile AKM'de sahnelenecek

Mevlâna’nın hocası Şems-i Tebrizi ve Akşemseddin’le beraber Türk-İslam dünyasının en önemli üç Şems’inden biri kabul dilen Şemseddin Sivasi; uzun yıllar sonra ilk kez, Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla büyük bir tiyatro oyunu ile yeniden gündeme taşınıyor. Sivas’ın sembol isimlerinden biri olan Şemseddin Sivasi’yi anlatan ve Fatih Duman’ın “Lâl” isimli kitabından sahneye uyarlanan oyun Ferah Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hakan Güneri tarafından sahneye uyarlandı.

Büyük şair ve mutasavvıf 'Şemseddin Sivasi’nin hayatına odaklanan oyun önemli bir dönemi ve Osmanlı’nın Eğri Kalesi fethini anlatıyor. Sivasi’nin tasavvuf yolculuğu ve bu yolda çektiği çileleri de işleyen oyun izleyiciyi, ilahiler, şarkılar ve şiirlerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuğa Yücel Arzen’in harika besteleri de eşlik edecek ve izleyici ilk defa duyacağı ilahiler ile tanışacak.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti! Galatasaray'dan Kadıköy çimlerinde şok hareket Narin için kan donduran bir rapor daha