Selahattin Demirtaş: TRT sizin babanızın malı mı?

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Köşk seçimi turu kapsamında gerçekleştirdiği DİSK ziyaretinde açıklama yaptı.

Demirtaş'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:
"KEŞKE HALK DA ADAY GÖSTEREBİLSEYDİ"
Cumhurbaşkanlığı adaylığı TBMM’de 20 milletvekilinin imzası şartına bağlandı. Keşke halk da 100 bin, 200 bin, 300 bin imza toplayarak aday gösterebilseydi. Şu anda adaylar arasında kadın yok, başka kesimleri temsil eden aday yok. Üçümüz de toplumun 100’de yüzünü temsil etmiyoruz. Bunun bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde düzeltilmesi gerekiyor.
Söylemekten gurur duydum, babam işçi emeklidir. Kendisi okuma yazma bilmezdi, yedi çocuk okuttu, yedisini de üniversitede okuttu.
"BAŞBAKAN ELİNDEN GELSE..."
Sayın Genel Başkan DİSK adına görüşlerini ifade ederken, aslında vicdanı olan, demokrasiye biraz da olsa inancı olan her insanın altına imza atabileceği bir profil çizdi.
Elinden gelse sendikaları, mahkemeleri de kapatacak. Kendisine hatırlatırız, bu bir başkanlık değil cumhurbaşkanlığı seçimidir.
Bir yandan başbakanlık yetkilerini kullanır, bir yandan da Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütürken bir baskı oluşturmak istiyor.
TRT BABANIZIN MALI MI?
3 gün içinde 44 saniye benimle ilgili haber yapmış. TRT açıklama yapıyor, en popüler aday Erdoğan olduğu için onu takip ediyoruz.
Böyle bir kepazelik olabilir mi?! TRT babanızın mı? Kendi çiftliğiniz gibi kullanamazsınız. Bu rezalete bir son vereceksiniz.
Tazminat davası açacağız ama TRT'ye değil, tek tek şahsınıza. Cebinizden ödeyeceksiniz.
MEMLEKETİ YİYİP BİTİRDİNİZ
Memleketi yiyip bitirdiniz, bir yandan timsah gözyaşı dökerken, bir yandan emekçileri gazladınız, copladınız" deme şansınız var.
Cumhurbaşkanlığı makamı ötekilerin makamına dönüşürse, parlamentonun da halkın aleyhine atabileceği adımları önleyen önemli bir mevzi olur.
Bir öteki olarak, mesele benim şahsımın Çankaya'ya taşınması değildir. Kazansak da kaybetsek de biz buradayız deme meselesidir.