Sazan avı için minyatür yemleme teknesi yaptı

- Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan balıkçı, Hirfanlı Baraj Gölü'nde daha rahat sazan avlayabilmek için yemleme ve olta atımını uzaktan kumandayla yaptığı küçük tekne üretti

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan balıkçı, daha rahat sazan avlayabilmek için uzaktan kumandalı minyatür yemleme teknesi yaptı.

Hirfanlı Baraj Gölü'nde balık tutarak geçimini sağlayan 27 yaşındaki Çağrı Dalgalı, daha uzun mesafelere olta atabilmek ve daha fazla sazan gelecek şekilde yemleme yapabilmek için internet üzerinden araştırmalara başladı.

Hayal ettiği minyatür teknenin yurt dışında olduğunu gören Dalgalı, bunu pahalı bulunca, benzerini kendi imkanlarıyla yapmaya karar verdi. Dalgalı, yaklaşık 2 ayda minyatür balık yemleme teknesini üretti.

Dalgalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık yemleme makinesi olan teknenin Türkiye'de bulunmadığını söyledi.

Tekneyi, sazanları daha rahat şekilde bir araya toplamak amacıyla hazırladığını ifade eden Dalgalı, elle olta atmanın zor olduğunu, gölün ortasında balıkları yemleme sıkıntısını aşmayı hedeflediğini dile getirdi.

Küçük tekneye monte edilen makineyle, yemleme ve olta atma işleminin tamamen buradan yapıldığını anlatan Dalgalı, düzenek sayesinde daha fazla yemin göle bırakılabildiğini ve daha çok sazanın ağa takıldığını bildirdi.

- "Kumandayla 300 metre mesafeye kadar gidebiliyor"

Yaptığı teknenin benzerlerinin yurt dışında 3-4 bin liraya satıldığını belirten Dalgalı, şunları kaydetti:

"Balık yemleme teknesinin boş ağırlığı yaklaşık 6 kilo. Ortalama 3-4 kilo yem taşıyor. 300 metre kadar mesafeye gidebiliyor. Üzerinde çift motor bulunuyor. Kumanda aracılığıyla kontrol ediyoruz. İki haznemiz var. İki ayrı bölgede hem olta atıp hem de yemleme yapabiliyor. Toplam 3-4 kilo civarında yem taşıyabiliyor ve 6+6 volt çift aküyle çalışıyor. Ayrıca istersek su sıcaklığı, su derinliği ve balık durumu gibi özellikleri gösterebilir."

Teknede çift motor ve çift devre sistemi kullandığını ifade eden Dalgalı, "Çift motor, biribirinden bağımsız kumanda ediliyor. Yemleme ve olta için kullanılan iki motor, birbirinden bağımsız hız yapabiliyor. Teknede yemin de depolandığı küçük bölüm mevcut. Hareket halindeyken istenilen bölgeye yem bırakabiliyor." diye konuştu.