Savaşın acı tablosu! Ukraynalı sivil, canı pahasına kendini Rus konvoyunun önüne attı

Rus ordusu Kiev yakınlarına kadar dayanırken saldırılarda onlarca sivil, çok sayıda Ukraynalı ve Rus asker hayatını kaybetti. Ortaya çıkan bir görüntü ise savaşın acı yanını gösterdi. Ukraynalı sivil, canını hiçe sayarak ülkesine giren Rus konvoyunun önüne atladı. Görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu kararın ardından Rus ordusu farklı noktalardan ülkeye girdi, Ukrayna'nın dört bir yanında bombalar patladı, füze saldırıları gerçekleştirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkelerini savunacaklarını belirtip seferberlik ve sıkıyönetim ilan etti. Şehirlerde bombaların patlamasıyla halk evlerini terk etmeye başladı.

CANI PAHASINA TANKLARIN ÖNÜNE ATLADI

Rusya'nın Kiev yakınlarına gelmesinden sonra Ukraynalı bir sivil, kendini Rus konvoyunun önüne attı. Görüntülerde onlarca Rus askeri aracının geçişi sırasında bir sivilin araçları durdurmak için yola çıktığı görüldü. Ülkesi için canını hiçe sayan Ukraynalı sivilin bu harekete sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına girdi. Bu görüntüler savaşın acı yanını ortaya koydu.