''ŞAMİLCİĞİM BİR ÖDÜL ALDIK ONU DA ÇOK GÖRME BARİ!''

CNN'deki Medya Mahallesin katılan Sedat Ergin, "O ödülü alma" diyen meslektaşına böyle çıkıştı..

Hürriyet yazarı Sedat Ergin bugün CNN Türk’te Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına katıldı. Ergin, hem TGC’nin kendisine verdiği basın özgürlüğü ödülünü değerlendirdi. Hem kendisine ödülü alma diye yazan Şamil Tayyar’a yanıt verdi.

Sedat Ergin, programda Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’ın kendisi hakkında o ödülü alma diye yazması üzerine Tayyar’ı arayıp "Şamil napıyorsun bir ödül aldık onu da çok görüyorsun..." dediğini söyledi.

ŞAMİL’İN ÖZEL DURUMU VAR

Sedat Ergin, "Şamil Tayyar’ın sözlerine üzüldüm tabi. Ama gidip ödülü alacağım. Şamil’in özel bir durumu var. Hapis cezası tehdidi altındaki gazeteciler denilince akıllara gelmesi gerekenlerden biri de Şamil. 3 ayrı davadan 50 ay ceza ile yargılanıyor. 40 kadar da davadan yargılanıyor. Bir mahkumiyet kararı var ama ertelenmiş. Bir mahkumiyet daha alırsa TCK 285’den hapse girecek."

Ayşenur Arslan’ın "İyi de Şamil’in kime kızması gerekiyor. Sana mı, İsmail Saymaz’a mı yoksa iktidara mı?" şeklindeki sorusuna Sedat Ergin şöyle yanıt verdi:

"Tabi iktidara ama unutmayalım. Bu yasa 2004’da AK Parti zamanında yasalaştı. O zaman demiştim ben onun için de içim rahat: ’Bu yasa çıkarsa Türkiye’de gazeteci kalmaz. Gazetecilik yapılamaz’ demiştim.

Yasada böyle bir şey olunca savcılar da yasanın gereğini yerine getiriyor. Milliyet’ten Nedim Şener, 32,5 yıl isteniyordu. Vatan’dan Kemal Göktaş; İsmail Saymaz 58 yıl ile yargılanıyor. İrfan Aktan mahkum oldu ama dabvası temyiz aşamasında."

MİT GÖRÜŞSE SORUN OLMUYOR GAZETECİ YAZINCA YARGILANIYOR

"MİT PKK ile görüşse birşey olmuyor. Ama siz bir PKK yöneticisinin sözlerini yazınca terörü övmekten yargılanıp mahkumiyet alabiliyorsunuz." diyen Ergin, kendi gazetesinden bir muhabirin başına gelenleri de örnek verdi:

"Hürriyet’in muhabirlerinden Nurettin Kurt Ankara Büyükşehir Belediyesinin yolsuzluk davasını yazdığı için iki ayrı davadan mahkum oldu. Ama yolsuzluğu yaptığı iddia edilen bürokratlar hala yargılanıyor. Soruşturma aşamasında onların davası."

ERGİN’DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

"Hükümete sesleniyorum. Gazetecilere hürriyeti kısıtlayan bir ceza verilmesin. Ne Şamil, ne İrfan, ne İsmail... Hiç bir arkadaşım ceza evine girmesin fikirleri yüzünden." diyen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay’ın da durumunu unutmamak lazım. Tutukluluk hali cezalandırmaya dönüştü..."

TEKRAR DÜNYAYA GELSE...

Sedar Ergin, Ayşenur Arslan’ın "Tekrar dünyaya gelsen gazeteci olur muydun?" şeklindeki sorusuna da şöyle ilginç bir yanıt verdi:

"Gazeteci olurdum muhtemelen. Ama hukuk tahsil etmek isterdim, matematik okumak isterdim. Belki müzisyen de olabilirdim."