ŞAMİL TAYYAR'A 1 YIL 6 AY HAPİS CEZASI!..TAYYAR BİR ŞARTLA HAPİS YATMAYACAK!..

Star yazarı Şamil Tayyar, Ergenekon davası sanıklarından Güler Kömürcü´ye "basın yoluyla hakaret" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlarından ceza aldı.


Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından gazeteci Güler Kömürcü´ye "basın yoluyla hakaret" suçundan 2 bin 610 TL para cezasına, "haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlarından da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı


Tayyar hakkındaki hapis cezası "duruşmalardaki iyi hali" dikkate alınarak 1 yıl 3 aya indirildi ve ertelendi. 5 yıl adli denetime tabi tutulmasına karar verilen Tayyar, bu süre içerisinde bir suç işlerse cezasını çekmek için hapse girecek.

Kömürcü, Tayyar´ın 12 Eylül 2008 tarihli "Hayırlı İşler Tuğrul Bey" ve 17 Eylül 2008 tarihli "Ergenekon Kimlere Kaldı" başlıklı yazıları için "hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla mahkemeye başvurdu. Tayyar´ın köşe yazısında gazeteci Güler Kömürcü ile Tuğrul Türkeş´in soruşturmayla ilgisi olmayan ve iddianamenin eklerine konulan telefon kayıtları yer alıyordu. Kömürcü´nün başvurusunu değerlendiren İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Tayyar´ı mahkûm etti. Tayyar´a yazılarında "Kömürcü´nün şeref ve saygınlığına basın yoluyla sövdüğü sabit olduğundan" 2 bin 610 TL para cezası verildi. Mahkeme, Tayyar´a "haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, suçun "basın yoluyla" işlenmesi sebebiyle cezayı yarı oranında artırarak 1 yıl 6 aya çıkardı. Tayyar´ın duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak ceza 1 yıl 3 aya indirilerek ertelendi ve Tayyar´ın 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verildi. Tayyar, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlerse, bu suçtan aldığı 1 yıl 3 aylık cezayı çekmek için hapse girecek. Bu karar, savcıların Ergenekon iddianamesine koyduğu bir konuşmanın özel hayatı ihlal sayılması açısından da önem taşıyor. Bundan sonraki kararlara emsal olabileceği kaydediliyor.


Musa Kesler/MİLLİYET