RTÜK'TEN CNN TÜRK'E ŞOK CEZA! PEKİ CEZA HANGİ GEREKÇEYLE KESİLDİ?

RTÜK, CNN Türk'e 10 Ağustos tarihindeki Ne Oluyor programı nedeniyle para cezası verdi.

RTÜK, CNN Türk'e 10 Ağustos tarihindeki Ne Oluyor programı nedeniyle para cezası verdi. 286 bin 160 TL olarak kesilen cezanın nedeni programdaki konuşmalar oldu.

BDP'Lİ VEKİL ÇIKARMANIN CEZASI

CNN Türk şoke eden bu para cezası nedeniyle yargı yoluna giderken, RTÜK'ün ceza gerekçesi ekrandaki Kürt tartışmalarına SANSÜR niteliği taşıyor.
Televizyon kanalları bundan böyle BDP'li vekilleri ekrana çıkarırken iki kere düşünecek. Zira onların ağızlarından çıkan sözler, yayıncı kurumun canını yakacak.

CNN TÜRK'ÜN CANINI YAKAN SÖZLER

Para cezası kesilen Ne Oluyor programında "Anadilde eğitim, Ateşkes çağrısı, Demokratik Özerlik, Kürt sorunu" tartışılmıştı. CNN Türk'ün canını yakan o programın konukları arasında bulunan BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in sözleri oldu. Bu sözler nedeniyle BDP'li vekil Özçelik hakkında dava açılmak yerine CNN Türk'e fatura çıkarıldı.

İşte o sözler:

*"Düşük yoğunluklu savaşın elemanlarının adı gerilladır. Yani terörist bilmem ne falan ben doğru bulmuyorum."

*"Üniforması var, hiyerarşisi var, amblemi var. Amblemi ve üniforması ile gerilla birliğidir. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de adının doğru konulması gerekir."

*"Bir siyasi harekettir (PKK için söylüyor). Bir siyasi partidir, askeri gücü de olan bir siyasi partidir. Kürdistan İşçi Partisi'dir adı siyasi bir harekettir."