RTÜK SEÇİM DÖNEMİNDE HANGİ KANALLARI İZLEME LİSTESİNDEN ÇIKARDI?

RTÜK, seçim dönemi yayın ilkeleri yönünden bazı kanalları listeden çıkardı..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), RTÜK’ün başvurusu üzerine, çoğunluğu dijital platformda belli bir alana yönelik yayın yapan televizyon kanallarından bazılarını, seçim dönemi yayın ilkeleri yönünden RTÜK tarafından izlenecek kanallar listesinden çıkardı. Bölgesel ve uydu yayını yapan Ege TV, Kanal A, Kon TV, Olay TV ve Mesaj kanalları ise listeye alındı.

RTÜK, özellikle Digiturk ve D-Smart platformlarında yayın yapan bazı televizyon kanallarının haber ve seçime yönelik yayınlar yapmayıp müzik, sinema, dizi, alışveriş, çocuk, belgesel, spor, kültür, eğlence gibi yalnız belli konularda yayınlar yaptığı ve seçim döneminde yayın ilkeleri yönünden izlenmesinde herhangi bir yarar bulunmadığı gerekçesiyle bu kanalların YSK tarafından, RTÜK tarafından izlenmesi gereken kanallar listesinden çıkarılmasını ve referanduma yönelik yayın yapmaları muhtemel bölgesel yayın yapan bazı kanalların da izleme listesine eklenmesini istedi.

YSK’nın, RTÜK’ün başvurusuyla ilgili kararı bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. YSK, RTÜK’ün başvurusunu uygun bularak, çoğunluğu Digiturk ve D-Smart platformu ile uydu yayını yapan kanalların seçim dönemine yönelik yayın yapmadığı ve izlenmesinde bir yarar bulunmadığı gerekçeleriyle RTÜK’ün izleme listesinden çıkartılması kararını verdi.

Kararda, bu kanalların seçim yasakları kapsamında yayın yapıp yapmadığının saptanması için bant yayınlarının saklanacağı ve seçim yasaklarına aykırı bir yayın yapılması halinde, durumun YSK’ya bildirileceğini belirtildi.

RTÜK’ün izleme listesinden çıkartılan kanallar şöyle:

Moviemax, Moviemax 2, Dizimax, Actionmax, Mymax, Türk Max, Jojo, İz, Fox Life, Home TV, Comedymax, Estore TV (Galatasaray TV), Lig TV, TJK TV, Digi, Spor Max, Gold Max, Goldmax 2, Yeşilçam Smart, Euro Futbol, D Spor, Futbol Smart, Sinema TV Aile, Pembe Smart, Hd TV Smart, Comedy Smart, Max Smart, Beyaz Perde, Sinema TV, Dream, Dream Türk, Moviesmart, Fx, Sinema TV 2, Airport TV, Aks TV, Biz TV, CNBC-E, Dost TV, E2, Expo Channel, FB TV, Gala, History, Hits NR1, Karadeniz Türk, Karamel TV, Kral TV, Mavi Karadeniz TV, Maxi TV, Mehtap TV, MGM, MTV, NTV Spor, Power Türk, Rumeli TV, Semerkand TV, Shoppıng TV 1, Showmax, Showplus, Sineklasik 1 TV, Smart TV/Akıllı TV, Tempo Tatlıses TV, Tempo Türk, TGRT Belgesel, TNT, Toprak, Türkçe TV, Viva, Yaban TV, Yumurcak TV, Z TV.