RIDVAN DİLMEN'DEN KIZDIRACAK AÇIKLAMA! KRİZ SONRASI NİHAT DOĞAN GİBİ OLDUM!
Yeşil sahaların 'şeytan' Rıdvan'ı şubat ayında kalbine stent takıldıktan sonra hayata bakışının nasıl değiştiğini anlattı...
Rıdvan Dilmen: 'Kriz sonrası Nihat Doğan gibi oldum!'
’Allah bana ölmeden önce futbol oynatsın’ demişsiniz...
Hayal ettiklerimin çoğunu elde ettim. O cümleyi çok kullanmaya başlamıştım. En son 5 Şubat sabahında "Allah bana ölmeden önce futbol oynatsın" dedim ve o gün kalp krizi geçirdim. Yani "Böyle dualar etme" dedi bana!
’ŞEYTAN’ SIFATINI SEVMİYORUM
Kalp krizi, futbol oynayamamak dışında hayatınızda neleri değiştirdi?
Hayata bakışı farklı oluyor insanın. İnsan yaşarken öleceğini düşünmüyor. Şubat’ın en güneşli haftasında hastanedeydim. "Allah’ım hayat ne güzelmiş" dedim. Nihat Doğan gibi oldum değil mi! Hava güneşli ve hastanedeyim, trafiği özledim. Hayatın ne kadar güzel olduğunu orada anladım.
Futbol kariyerinizde pişmanlığınız, keşke dediğiniz şeyler var mı?
Bir tane pişmanlığım var, o da futbol sevgimden dolayı sahalara erken dönmem. Ama dünyaya 10 kere gelsem 10’unda da futbolcu olmak isterim! Bedeli 13 ameliyat olsa da.
Kendinize çok da yakıştıramadığız ’Şeytan’ sıfatı var. Nereden çıktı bu ’şeytan’?
Kemal Dirikan hocam "Şeytan gibi düşünüyorsun" derdi. İnsanlar bunu sadece futbol için kullanıyorsa eyvallah. Ben akıllı bir insanım, akıllı bir demeç verdiğinde de "Şeytan gibi konuştu" diyorlar. Allah’ın bile sevmediği bir şeyi ben neden seveyim?
Sizi Rıdvan Dilmen yapan en önemli özelliğiniz herkesle kurduğunuz samimi iletişiminiz ve size duyulan sevgi. Sizce nedir bunun sırrı?
Papermoon’da yemek yemek hoşuma gider benim. Ama bir hamburgerciye gitmek ya da deniz kenarında simit yemek de, ki beraber de yedik, beni mutlu eder. Ben her yerde, her şekilde mutlu oluyorum. Hayatın çok güzel olduğunu 5 Şubat’ta öğrendim.
AKADEMİK KARİYER YAPAMAZDIM TEMBELDİM
Sizce zeka nedir?
Sizce nedir? Bana yol göstermeniz açısından soruyorum.
Nihat’la Pascal nasıl kavga etti?
Hızlı düşünüp doğru karar vermektir.
Demek ki ben de hızlı ve doğru kararlar verdiğim için zeki bir oyuncuydum. Benim yorumculuğumda da antrenörlüğümde de hızlı ve doğru kararlar vermem önemli. Çünkü maç biter yüzde 100 futbol başlar. O yüzden maçı çok iyi izleyip doğru yorumlar yapmalıyız. Ama zeka da yetmez, yetenek de yetmez, çalışmanız lazım. Çalışmazsak sınıfta kalırız! Benim en büyük şansım da Güntekin Onay. O da çok çalışkan ve çok zeki bir insan.
Normal hayatınızda da hızlı ve zeki kararlar veriyor musunuz?
Hızlı düşünüp yarı yarıya doğru ve yanlış kararlar veriyorum. Çok acil ve fevri kararlar veriyorum o da bana bazen zararla dönüyor.
Zekanız, futbol dışında hayatınızı hangi noktalarda kolaylaştırdı?
Zekam bir yerde işe yarasın diye uğraşmam ben. İnsanlar beni ekrandan nasıl görüyorsa öyle bir adamım. Her yerde her şekilde mutlu olmayı bilirim. Mütevazı yaşamayı severim. Çocukluğumu da biliyorum, nereye gideceğimi de biliyorum.
Futbol olmasaydı; iş adamı mı olurdunuz, akademik kariyer yapıp profesör mü olurdunuz?
Akademik kariyer kesinlikle yapamazdım, tembeldim. Çocukluğumdan itibaren hiçbir şey düşünmedim. Futbolcu olmasaydım da bir yerlerde çalışıyor olurdum. Ben öyle de mutlu olurdum. Param varsa da mutlu olurum yoksa da mutlu olurum. Kimseyle problemim olmasın yeter.
ARTIK ’GOL OLUR’ DEMİYORUM!
"Gol olur" sizin yorumculuğunuzu meslektaşlarınızdan ayıran kısa bir cümle. Cümlenin kaynağı derin futbol bilgisi mi?
Ben bundan rahatsızım aslında. Cem Yılmaz da filmine o bölümü koymuştu. Zekice bir davranıştı, ben de rol almıştım. Birkaç kez "Gol olur" dediğimde oldu. Evde de, serviste de, futbol oynarken de söylerdim. Aykut Kocaman’la oynarken "Sen merak etme beş olur" dedim ve oldu. Evde konuşur gibi yorum yapınca anladım ki riskli bir iş. Bir daha da "gol olur" falan demiyorum.
Mecmua Dergisi