Reklamda her şey mübah mı? Dündar çorapları ve Uğur Dündar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de duayen gazeteci Uğur Dündar'ın konuğu oldu. Programda ekranlara gelen bir reklam izleyenleri bir hayli şaşırttı.

EKRAN KEDİSİ editor@medyaradar.com

Değerli okurlar,
Malumunuz ‘necip medyamızın’ ana gelir kaynağı reklamlar. Yüksek maliyetlere sahip televizyonlar kurtlar sofrasından pay kapmanın haklı telaşı içindeler. Bu anlamda reklamcıların işi o kadar zor ki anlatamam sizlere. Pasta küçük lakin gelin görün ki bu pastadan pay kapmak isteyen oyuncular o kadar çok ki! Kanalların ve gazetelerin reklam servisinde çalışan profesyoneller potansiyel reklam verenlerden reklam kapabilmek için kırk takla atıyorlar.
Ne diyelim Allah kolaylıklar versin…
Televizyon ekranında iki temel içerik türü var: haber ve eğlence (news & entertainment).
Eğlence kanallarında yüksek maliyetli diziler ile reklam gelirlerinin kafa kafaya bile gelmediği bir gerçek. Yani patronlar bu anlamda hep içeride! Haber kanalları da eğlence kanallarından farklı değil.
Türkiye'de TV reklam fiyatları, Prime Time (18.00-24.00) ve Off Prime Time (00.00-18.00) zamanlarına göre olduğu gibi kanala, programlara, firmanın sektörüne ve reklam çeşitlerine (BANT, SPOT vb.) göre değişmekte. TV reklam fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Reklamın yayın zamanı, kanalın popülaritesi, reklam süresi ve sıklığı, sezonluk değişimler, reklamın kalitesi ve pazarlık süreçleri, bu fiyatları etkileyen başlıca unsurlar. Markalar, hedef kitlelerine en etkili şekilde ulaşmak ve bütçelerini verimli kullanmak için bu faktörleri göz önünde bulundurmakta…
Şimdi bana ‘uzatma ekran kedisi, sadede gel’ diyorsunuz anladım…
Değerli okurlar,
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de duayen gazeteci Uğur Dündar'ın konuğu oldu.

Hodri meydan…
Hakkındaki dava için çok çarpıcı ifadeler kullanan İmamoğlu, "Cezayı kesecekseniz hodri meydan. Bu millet öyle bir ceza keser ki... Hemen İstinaf karar versin, hemen. Ceza mı keser? Verin. Adalet bekliyoruz" dedi. Bu açıklamalar takdir edersiniz ki medyaradar gibi ‘bağımsız haber siteleri’ ile sadece birkaç yerde haber oldu! Şaşırdık mı? Tabii ki hayır…
Yayını can kulağı ve gözlüklerim eşliğinde izlerken bir de ne göreyim.



Altbant REKLAM! “dündar Türkiye'nin Çorap Markası”
Şimdi işin ‘trajikomik’ olanı şüphesiz “Uğur DÜNDAR ve DÜNDAR Çoraplarının” yan yana gelmesiydi! Reklam veren ile reklam servisinin bunu ‘bilerek mi yaptığı yoksa tamamen tesadüf mü’ olduğu konusunda ‘YORUMSUZ’ kalmayı yeğlesem de kendimi tutamıyorum!
Bu kadar tesadüf ‘OLMAZ’ diyorum!
Belli ki burada art niyet değil de Uğur Dündar’ın yıllardır inşa ettiği ‘GÜVEN’ olgusundan fayda sağlanmak istenmiş!
Dündar Çorap 1978 yılında Eminönü-Yeşildirek'te bir handa çorap yolculuğuna ilk adımını atmış. 46 yıl dile kolay…
Şimdi merak etmekteyim acaba bu durumdan usta haberci Uğur Dündar’ın haberi var mıydı? “Reklam başımızın tacıdır” da diye bilir Uğur Dündar, ya da ‘ben böyle bir rezalet görmedim de!”
Acaba hangisi?
Dedim ya merak benimkisi…
Dündar çoraplarına gelince Sözcü TV’deki bu özel yayında topu 90’a takmış ya helal olsun diyorum! Kral reklam yaptılar…

Tüm yazılarını göster