POYRAZKÖY İDDİANAMESİ'NDE DİNÇ BİLGİN SÜRPRİZİ! PEKİ ŞOK SUÇLAMA NE?

Bir dönemin kudretli medya patronu Dinç Bilgin ile ilgili şok suçlama Poyrazköy İddianamesi'nin 4. delil ek klasöründe yer aldı.

Eski medya patronunun oğlu Önay Bilgin ile SAT komandolarının gizli tatbikatını izlediği öne sürüldü

Bir dönemin kudretli medya patronu Dinç Bilgin ile ilgili şok suçlama Poyrazköy İddianamesi'nin 4. delil ek klasöründe yer aldı. Deniz Kıdemli Başçavuş Halil Cura'dan elde edildiği belirtilen 2000-2001 yıllarına ilişkin bilgi notunda, Bilgin'in dönemin Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Özden Örnek ile dostluğuna dikkat çekildi. Notta Bilgin ile Örnek'in yakınlığı özetle şöyle anlatıldı: "O zamanlar Dinç Bilgin, Özden Paşa ile kanka gibiydi. Dinç Bilgin ve oğlu Önay, SAT birliklerimizi rahatça sivil olarak dolaşabiliyordu. Kimse de gıkını çıkarmıyordu. Bunlar Özden (Örnek) Paşa'ya pahalı hediyeler getiriyorlardı. Babasıyla Önay, gizli tatbikatlara bile gelebiliyordu. SAT Grup Komutanlığı'nda çok gizli olarak yapılan 2000 yılı gece eğitimine Dinç Bilgin ve oğlu Önay da katılmış, gizli kamerayla kayıt yapmışlardır. Bu eğitimler o denli gizli yapılmaktadır ki, eğitime katılan personelin dışında eşleri dahil, hiçbir askeri personel alınmamaktadır. Ayrıca Bilgin ve oğlu, alımları gizli tutulan su üstü sürat teknelerinin deneme seyirlerine bile katıldılar. Bunlar da personelin moralini ve motivasyonunu bozdu."

'Ben üstten hallederim'
Dinç'in tatbikata katılması komutanlıkta gerginlik yaratınca yüzbaşının telaşlandığı, Bilgin'in ise "Sen merak etme. Ben üstten hallederim" dediği öğrenildi.

Takvim