POLAT ALEMDAR İLE BEHZAT Ç. AYNI YAPIMDA!

hangi proje için Behzat Ç., Polat Alemdar gibi dizi kahramanlarına da teklif gidecekP?

Bayramdan sonra kaçak sigaraya karşı ortak savaş başlıyor. Behzat Ç., Polat Alemdar gibi dizi kahramanlarına da teklif gidecek.

Kaçak sigara ile mücadelede kamuoyunu bilinçlendirmek için televizyonlardaki dizilerden yararlanılması planlanıyor.Dizilerde kaçak sigaranın zararlarının yanı sıra sınırdan sigaraların nasıl yurtiçine sokulduğu, bunlarla nasıl mücadele edildiği ve kaçak sigara operasyonlarının da yansıtılması hedefleniyor. Bu kapsamda Behzat Ç., Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar gibi TV dizilerine teklif götürülecek.

Kaçak sigara ile ilgili eylem planı açıklayan hükümet, çalışmalara başladı. Kurban Bayramı’ndan sonra Maliye, Emniyet, Gümrük, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yetkilileri bir araya gelecek. Nokta operasyonlar için altyapı oluşturulacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın daha önce kaçak sigaranın hangi illerden yurtiçine nasıl girdiği ve dağıtımının hangi iller üzerinden olduğuna yönelik çalışmaları olduğunu anlatan yetkililer, bu çalışmaların altyapı olarak kullanılacağını söyledi.
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda da sadece kaçak sigara ile mücadele için 5 kişilik bir ekip oluşturuldu.
Kaçak sigara ile mücadelede tüketicilerin de önemli olduğunu anlatan yetkililer, bu nedenle sigara ve içkide kaçak sigarayı deşifre edecek görsellikler üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

İhraç ediliyor sonra tekrar giriyor

Sigara bandrolü ile ilgili de yeni bir ihale açılacak. Türkiye’de üretilen ancak ihraç edilen sigaralara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) hesaplanmadığı için bandrol yapıştırılmıyor. Toplam kaçak sigaranın yüzde 30’unun ihraç şartıyla üretilmiş ancak tekrar yurtiçine sokulmuş sigaralar olduğu belirlendi. Bu nedenle ‘kare barkod’ sistemi devreye alınacak. Kare barkod ile sigaranın Türkiye’de hangi tarihte üretildiği ve tüm geçmişi anlaşılacak.

Radikal