Poco X3 NFC Neler Sunuyor! | Poco bu işi başarmış.

Poco X3 NFC ile ilgili hazırladığımız ve videolarını çektiğimiz kutu açılışı, Pubg performansını sizlere sunduk. Şimdiyse Poco X3 NFC’nin inceleme videosuyla karşınızdayız.120 Hz ekran tazeleme hızına sahip Poco X3 NFC bize neler sunuyor.

Poco X3 NFC kullanıcılara neler sunuyor

Poco X3 NFC’nin 120 Hz tazeleme hızı sunabilen HDR ekran, Snapdragon 732G işlemci, Hi-Res Audio destekli stereo hoparlör, 5160 mAh batarya ve 33 W hızlı şarj gibi gibi öne çıkan özellikleri var. Hatta cihaz ilk satışa çıktığında 64 GB’lık versiyonunu 3.000 TL’den satın alabiliyorduk ve sunduğu özelliklere kıyasla fiyatı çok iyiydi. Tabi sonradan ciddi bir zam gördü ve şuanda Poco X3’ü satın almak isteyen kullanıcılar 3.300 TL gibi bir fiyatla cihaza ulaşabiliyor. X3’ün fiyatlarına da değinecek olduğumuzda; birisi 64 GB dahili depolamaya diğeri de 128 GB dahili depolamaya sahip iki ayrı versiyonu mevcut. Bu 2 versiyonda da 6 GB RAM desteği bulunuyor.. Aralık 2020 itibariyle 64’lük versiyonu 3.300 TL’ye; 128 GB’lık versiyonu da 3.500 TL’ye bulabiliyoruz.

Cihazın tasarımını ve malzeme kalitesini çok beğendim. Cihazın ön tarafta Gorilla Glass 5 kullanmışlar ki bu da dayanıklılık anlamında bir artı katıyor. Arka taraf plastik olsa da cam gibi ve hoş bir desen var ve desenin iç kısmında POCO yazısını görüyoruz. Parmak izi okuyucu da yine sevdiğim şekilde sağ taraftaki güç açma tuşuna entegre olarak konumlandırılmış. Yüz tanıma da benim kullanımımda arada bir yüzümü tanıyamasa da genel anlamda iyiydi. Hatta daha hızlı çalışsa iyi efektif olabilirdi diye düşünüyorum. Yine de benden geçer not aldığını belirtmeliyim.

Performans

Yavaştan gelelim Poco X3 NFC’nin performans detaylarına. Biliyorsunuz işlemci olarak Qualcomm’un Snapdragon 732G işlemcisini ilk kez X3’le gördük. Tabi Qualcomm buna 732G dese de, bu işlemci 730’un bir tık iyileştirilmiş versiyonu ama arada ciddi bir fark yok. Yine de güncel bir işlemci bulunması avantaj. Gerçekleştirdiğim AnTuTu testinde cihaz 288.588 puan aldı. Bu noktada sınıfı için gayet başarılı bir puan olduğunu belirtelim. Oyun bazında değerlendirecek olursak da Pubg’de HD grafiklerde Yüksek kare hızında oyunu oynayabilmeniz mümkün. Tahmin ettiğiniz gibi herhangi bir kasma vesaire de olmuyor.

6.67 inçlik IPS LCD ekranda oyun oynamak ayrı bir keyifli. Haliyle tazeleme hızınız da yüksek olunca hem oyun oynarken hem sosyal medya uygulamalarında gezerken; yani telefonu kullandığınız hemen hemen her an daha akıcı bir görüntü alabilmek çok keyifli. Poco X3 için konuşmam gerekirse sadece tazeleme hızı değil ekrandaki renk doygunluğu çok güzel. Ben Youtube, Netflix, Amazon Prime gibi servislerde içerik tüketirken de ekrandan çok keyif aldım. Üstüne bir de X3’te bulunan Hi-Res Audio sertifikasına sahip stereo hoparlörler de dahil olunca X3’ü kullanmak gerçekten çok keyifli bir hale gelebiliyor.

Batarya

Burada 5.160 mAh batarya mevcut. Yüksek kapasiteli ve günlük kullanımlarınızda 120 Hz hızlı pil tüketen kocaman bir ekrana rağmen cihaz günü çok rahat bir şekilde çıkarabiliyor. Şöyle ki PCMark batarya testi gerçekleştirdiğim bu cihazda, full ekran parlaklığında 120 Hz ekran tazeleme hızı açıkken cihazın verdiği ekran süresi 9 saat 23 dakika oldu. Hatta bir de yine full ekran parlaklığında fakat bu sefer 60 Hz il testi tekrarladım. Buradaki amacım eğer ekran tazeleme hızını 60 Hz’e kadar kısarsam ne kadar ekran süresi kazanabileceğimi görmekti. 60 Hz’le yaptığım testteyse cihazın verdiği ekran süresi 9 saat 51 dakika oldu. Yani neredeyse 10 saat ve bu son zamanlarda gördüğüm en başarılı batarya performanslarından biri oldu.. Bu döngüye 33W yüksek hızlı şarj da dahil olunca pil problemini egale etmiş olabiliyorsunuz. Cihazın tam şarja ulaşma süresi 1 saat.

IP53 sertifikası yeterli mi?

Cihazda eleştirebileceğim yönlerden biri IP53 sertifikasına sahip olması. Şimdi diyebilirsiniz ki suya ve toza dayanıklı işte Eray neden eleştiriyorsun. Şöyle ki IP53 size sadece sıçramalara karşı dayanıklılık sunuyor. Burda IP53 yerine IP67 veya IP68 gibi bir sertifika olsa yağmurda, havuz kenarında vesaire daha güvenli bir şekilde cihazınızı kullanabilirdiniz. Çünkü IP67 ve IP68 cihazınızı sadece sıçramalara karşı korumuyor; aynı zamanda su altında belirli derinliklerde kalsalar bile cihazın içine su girmeyeceği anlamına geliyor. Tabi siz yine de cihazınız hangi sertifikaya sahip olursa olsun sıvı temasından kaçının.

Bir diğer eleştireceğim konu da cihazın ağırlığı olabilirdi çünkü 215 gr ağırlığında bir cihaz bu. Fakat cihazın boyutlarını hesaba katınca yine de Poco iyi iş çıkarmış dedim. O yüzden bu 215 gramlık ağırlığı eleştirmeyeceğim fakat siz daha küçük cihazlar seven bir kullanıcıysanız POCO X3’ü biraz ağır bulabilirsiniz bunu da belirtmiş olayım.

Poco X3 NFC kamera performansı nasıl?

Burada ana kamera 64 MP ve Sony’nin IMX 682 sensörünü kullanıyor. Bu sensörü realme 7 Pro’da da tecrübe etmiştim ben ve çok başarılıydı. SONY IMX 682 aynı şekilde Poco’da da başarılı işler çıkarıyor. Buna ek olarak 13 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik sensörü mevcut. Ön taraftaki özçekim kamerası da 20 MP çözünürlüğe sahip. Bir ön kamera için iyi bir çözünürlük.

Video tarafında arka kamerayla 4K 30 FPS ve 1080p’de 60 FPS videolar çekebiliyoruz. Ayrıca 720p’ye indiğiniz zaman 240 hatta 960 fps ağır çekim videolar çekebilirsiniz. Hatta elektronik imaj sabitleme de Poco’da mevcut. Fakat EIS’i açtığınızda görüntünün biraz kırpıldığını belirteyim. Fakat yine de biraz açıdan kıssa da ben EIS gibi video stabilizasyonuna yardımcı olan destekleri önemli buluyorum.

Fotoğraf yönünden Poco X3’ü başarılı buldum. Özellikle yapay zeka desteğiyle beraber sunduğu renkler gözüme canlı ve hoş görünüyor. Portre modunda da cihazı başarılı bulduğumu söylemeliyim. Gece çekimlerinde de fena bir performans göstermiyor. Tabi burada iş biraz da beklentilerinize kalıyor ancak Poco X3 gece çekimi yönünden de benim beklentilerimi karşıladı.

Özetle Poco, 120 Hz ekran tazeleme hızıyla ve büyük ekranda oyun oynamak istiyorum, şarjım da gün içinde bana yetsin diyorsanız gayet sağlıklı bir seçim. Kameraya da önem veriyorsanız Poco X3 çok başarılı gerçekten Sony’nin IMX 682 sensörünü kullanan cihazları ben fotoğraf konusunda çok başarılı buldum hakeza realme 7 Pro da öyle. Benim düşüncelerim bu şekilde. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere.