Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarını hangi kanal yayınlayacak

Daha önce toplam 132 madalya kazanmış olan eski Olimpiyat sporcularının deneyimi ve uzmanlığı, bu yaz daha önce hiç olmadığı şekilde Olimpiyatlara Eurosport'ta ışık tutacak. Türk sporseverler, Olimpiyatın tüm coşkusunu ve detaylarını Eurosport 1 ve Eurosport 2’ye ek olarak BluTV ve S Sport Plus’ta yer alacak Eurosport’un 7 adet Olimpiyat pop-up kanalı ile TV+ Eurosport 4K Olimpiyat kanalından da izleyebilecekler.

“Avrupa'da Olimpiyatların Evi” olan Eurosport, yaklaşan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı dünyanın en önemli isimlerinden oluşan uzman kadrosu eşliğinde tüm detaylarıyla ekrana getirmeye hazırlanıyor. 12 yıl aradan sonra Avrupa'ya dönen Olimpiyatlar, uzman kadro ve Olimpiyat ruhunun anıtsal kutlaması eşliğinde tüm heyecanıyla Eurosport’ta olacak.

Warner Bros. Discovery (WBD) çatısı altındaki ilk Olimpiyatlarını kutlayan Eurosport, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarını 47 ülkede 19 dilde yayınlayacak.

Eurosport, Paris'in ikonik simgeleri olan yapılardan, hayranlık uyandıran mekanlardan ve Paris’teki çatı stüdyosunun kalbinden haber yapan yayını ile şimdiye kadarki en sürükleyici Olimpiyatları sunmayı vaat ediyor.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young, “Olimpiyatların Evi’ ve aynı zamanda dünyanın en iyi hikaye anlatımına sahip olan Eurosport, Olimpiyatlara özel uzman ve deneyimli kadrosuyla eşsiz bir seyir sunmaya hazırlanıyor. 19 gün sürecek Olimpiyatlarda; Avrupa'nın dört bir yanından bize katılacak 100’den fazla Olimpiyat şampiyonundan oluşan uzman kadromuzla birinci sınıf bilgiyi, analizi ve görsel şöleni sporseverlerle paylaşacağız. Kendi kişisel Olimpiyat yolculukları üzerinden analizlerde bulunacak olan kadromuz, milyonlarca sporsevere yaşanacak o anları bire bir aktaracak” dedi.

MADALYA MAKİNELERİ, İLHAM VERİCİ İKONLAR VE SPORUN YILDIZLARI EUROSPORT’TA

Aralarında 47’si altın olmak üzere toplam 132 madalyası ve 221 Olimpiyat katılımı bulunan Eurosport'un ödüllü uzmanlardan oluşan ekibi, benzersiz Olimpiyat deneyimlerini sporcuların hikayeleriyle birleştirerek izleyenlere sunacak. Uzman ekip arasında; Rio 2016’da cimnastikte altın madalya ve Dünya Şampiyonu olan Alman Fabian Hambüchen, Olimpiyat pist bisikletinde altın madalya sahibi ve 14 kez Dünya Şampiyonu olan Fransız Arnaud Tournant, Atina 2004 Heptatlon Olimpiyat şampiyonu İsveçli Carolina Kluft, Çifte Olimpiyat kürek şampiyonu ve yedi kez Dünya Şampiyonu, olan Büyük Britanyalı James Cracknell ve çifte Olimpiyat yüzme şampiyonu ve beş kez Dünya Şampiyonu olan Fransız Alain Bernard gibi isimlerin yanı sıra Romanyalı cimnastikçi Catalina Ponor, Büyük Britanyalı Bisikletçi Jo Rowsell ve Polonyalı Atlet Robert Korzeniowski gibi yıldız isimler de kadroda yer alacak.

ÜST DÜZEY VE KAÇIRILMAYACAK BİR OLİMPİYAT DENEYİMİ SİZİ BEKLİYOR

Türk izleyicileri; Eurosport 1'de atletizm, yüzme, cimnastik, bisiklet gibi birinci sınıf spor dallarını izlerken, Eurosport 2’de ise hem yeni nesil sporlara odaklanabilecek hem de Eurosport 1’de kaçırdıklarını izleyebilecek.

BluTV ve S Sport Plus üzerinden izlenebilecek, Eurosport 3 ve Eurosport 9 arasında yer alacak 7 adet pop-up kanalda ise raket sporları, golf, artistik sporlar, futbol, ​​basketbol, ​​dövüş sporları, hentbol ve voleybol gibi spor dalları yayınlanacak.

Tüm bunlara ek olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın en iyileri, açılış ve kapanış törenleri, atletizm, voleybol, yüzme, bisiklet, judo ve artistik cimnastik gibi sporlar ve çok daha fazlası ultra yüksek çözünürlükte TV+’taki Eurosport 4K Olimpiyat kanalında ekrana gelecek.

Avrupa’daki 400’den fazla yorumcu, 329 madalya etkinliğinin tamamı da dahil olmak üzere Olimpiyatların her anının canlı ve kesintisiz yayınlanacağı Eurosport kanallarında sporseverlerle buluşacak.

OLİMPİYAT TARİHİNİN ARKASINDAKİ İNANILMAZ HİKAYELER

Sporseverler, Warner Bros. Discovery tarafından hazırlanan August 4th – An Olympic Odyssey belgeseliyle Olimpiyat tarihine dayalı kapsamlı bir anlatı izleyecekler. Olimpiyat hareketinin şekillenmesine yardımcı olan isimlerle özel röportajlar ve unutulmayan tarihi anların perde arkası, August 4th – An Olympic Odyssey belgeseli ile 3 Temmuz Çarşamba saat 20.30’da Eurosport ve BluTV’de izleyicilerle buluşacak. Jesse Owens'ın 1936'da Berlin'de Adolf Hitler'i küçük düşürmesinden Fanny Blankers-Koen'in cinsiyet, yaş ve annelik hakkındaki önyargıları yıkmasına; Carl Lewis'in Los Angeles'ta 100 metreyi kazanmasından Londra 2012'deki muhteşem Süper Cumartesi'ye kadar Olimpiyat tarihinde en çok merak edilenler, yapımcılığı Warner Bros. Discovery tarafından üstlenilen 60 dakikalık August 4th – An Olympic Odyssey belgeseliyle ekrana gelecek.

EUROSPORT’UN ÜLKE ÜLKE, MADALYALI UZMAN LİSTESİ:

Romanya, Macaristan, Çekya, Slovakya ve Bulgaristan’dan; Artistik cimnastikçi Catalina Ponor, hentbolcu Xavier Pascual, yüzücü Dora Pasztory, atlet Gabriela Szabo, ritmik cimnastikçi Yordan Yovchev, tenisçi Lucie Safarova ve Alexandra Dulgheru, yüzücü Katinka Hosszu, tenisçi Tsvetana Pironkova, ritmik cimnastikçi Simona Peycheva, futbolcu Lucian Sanmartean ve Gabriel Canu ve sunucu Cosmin Cernat

Danimarka’dan; Sunucu ve muhabirler Mette Cornelius, Kian Fonoudi, Esben Bjerre Hansen ve Peter Falktoft

Finlandiya’dan; Basketbolcu Shawn Huff, Tiina Sten ve Anni Jamsa, yüzücü Jani Sievinen ve Tommy Rundgren, sunucular Juhani Henriksson, Oona Tolppanen, Laura Ruhola, Juhani Henriksson, tenisçi Jarkko Nieminen, basketbolcu Anni Mäkitalo, Petteri Koponen ve Teemu Rannikko ve golfçü Antti Ahokas

Fransa’dan; Atlet Stéphane Caristan, bisikletçi Jacky Durand ve Arnaud Tournant, eskrimci Maureen Nisima ve Léonore Perrus, cimnastikçi Émilie Le Pennec, hentbolcu Amélie Goudjo ve Nodjialem Myaro, judocu Frédérique Jossinet ve Frédéric Lecanu, yüzücü Alain Bernard, voleybolcu Laurent Chambertin, badmintoncu Léa Palermo, futbolcu Lionel Charbonnier, tenisçi Camille Pin, basketbolcu Endy Miyem, hentbolcu Thierry Anti, judocu Lucie Decosse, atlet Christine Arron, BMX dalında Matthias Dandois, akrobatik kayakçı Kevin Rolland, sörfçü Victoria Vergara, muhabir Gaëlle Million, gazeteci Geraldine Weber, sunucu Lesly Boitrelle, Romain Bouchenot, Guenaelle Longy, buz dansı dalında Nathalie Péchalat, boksör John Dovi, kanocu Matthieu Péché ve Gauthier Klauss, masa tenisçisi Christophe Legoût, dağ bisikletçisi Ludovic Dubau ve atlet Yohann Diniz

Almanya’dan Futbolcu Navina Omilade, cimnastikçi Fabian Hambüchen, atlet Rico Freimuth, tenisçi Boris Becker, hokey dalında Fanny Rinne, hentbolcu Pascal "Pommes" Hens, bisikletçi Lisa Brennauer ve Jens Voigt, tenisçi Mischa Zverev, dalışçı Patrick Hausding, sunucu Birgit Nössing, Thomas Wagner, Wolfgang Nadvornik, Antonia Wisgickl, masa tenisçisi Steffen Fetzner ve basketbolcu Patrick Femerling, Uluslararası kategoriden yüzücü Yusra Mardini

İtalya’dan; Biatloncu Dorothea Wierer, voleybolcu Rachele Sangiuliano, sunucu/muhabir Giulia Cicchiné, Marco Cattaneo, Zoran Filicic, Fabrizio Monari, Valentina Marchei ve Zoron Filicic, okçu Michele Frangilli, basketbolcu Hugo Sconochini, Andrea Meneghin, boksör Roberto Cammarelle , eskrimci Margherita Granbass, ritmik cimnastikçi Marta Pagnini, dağ bisikletçisi Marco Aurelio Fontana, kürekçi Rossano Galtarossa, tenisçi Roberta Vinci, su topu dalında Leonardo Binchi ve yüzücü Aglaia Pezzato

Hollanda’dan; yüzücü Ranomi Kromoidjo, bisikletçi Jip van den Bois, sunucu Neal Peterson, Nesim el Ahmadi ve Fraasie Mirfin Zeqiri

Norveç’ten; hentbolcu Marit Malm Frafjord, sunucu Carsten Skjelbreid, Susanne Wergeland, Carina Olset, Jan Ove Kjondal ve Gita Simonsen (Sunucu/Muhabir)

Polonya’dan; Atlet Robert Korzeniowski, tenisçi Agnieszka Radwanska, voleybolcu Katarzyna Skowronska ve Andrzej Wrona (Voleybol)

İspanya’dan; bisikletçi Alberto Contador, tenisçi Alex Corretja, halterci Lydia Valentín, tenisçi Carla Suárez Navarro, hentbolcu José Javier Hombrados, futbolcu Virginia Torrecilla, kanocu Cristian Toro, basketbolcu Piti Hurtado, yüzücü María Peláez, hokey María Jesús Rosa Durán, atlet Luis Miguel Martín, Ángel Rodríguez, bisikletçi Dori Ruano, muhabir Laura Meseguer, Rugby dalında Patricia Garcia Rodrigue, muhabir Miguel Ángel Méndez ve sunucu Maria Sanchez

İsveç’ten; Atlet Carolina Kluft, sunucu Jessica Almenas, Karin Frick ve Jonas Karlsson, hentbolcu Kim Andersson, atlet Peter Haggstrom, binici Linda Heed, hentbolcu Matilda Boson, yüzücü Therese Alshammar, atlet Mustafa Mohamed, Plaj Voleybolu dalında Karin Lundqvist ve muhabir Johanna Frändén

Birleşik Krallık’tan ise Tırmanma dalında Shauna Coxsey, cimnastikçi Nil Wilson, tekvandocu Lutalo Muhammad, kürekçi James Cracknell, muhabir Radzi Chinyanganya, Orla Chennaoui, Reshmin Chowdhury ve Laura Woods, atlet Iwan Thomas MBE, bisikletçi Jo Rowsell, atlet Stef Reid, yüzücü Ellie Simmonds, tenisçi Laura Robson, boksör Carl Frampton, Rugby dalında Ugo Monye ve bisikletçi Adam Blythe yer alacak.