Özgür Özel'in masasındaki anket ortaya çıktı! Sonuçlar MYK’da paylaşıldı…

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayağa kalkma tartışması için anket yaptırdı. Sonuçlar partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) paylaşıldı.

TBMM'nin yeni Yasama Yılı'nın açılışında DEM Parti haricindeki tüm parti grupları ve Meclis'te bulunan partiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye geldiğinde ayağa kalktı.

CHP'nin ayağa kalkması da tartışıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, makamın temsiliyeti gereği ayağa kalktıklarını söyledi.

CHP vekillerinin bazıları da TBMM'nin açılış oturumuna katılmadı.

Birçok kişi ayağa kalkmayı desteklerken birçok kişinin de tepki gösterdiği görüldü.

Hatay'da 7 Ekim'de toplanan CHP MYK'sinde konu da gündeme geldi. CHP'nin ayağa kalkma üzerine yaptığı anketin verileri paylaşıldı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP tarafından da ayakta karşılanması çoğunlukla olumlu bulundu. AKP seçmeninin yüzde 92'si, MHP seçmeninin yüzde 95'i olumlu bulurken CHP seçmeninin yüzde 38'i duruma tepki gösterdi.

En çok tepkiyi gösteren DEM Parti seçmeni oldu. DEM Parti'nin tepki oranı yüzde 60 çıktı.

CHP kurmayları da anketi şöyle değerlendirdi:

"Normalleşmenin iletişimini seçmenimizle de doğru yaparsak halktan iyi karşılık bulduğunu görüyoruz. Türkiye’yi içine sıkıştığı kutuplaşmadan çıkartabiliriz. İktidar istiyoruz ve aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar alamazsınız. Biz artık sonuçları değiştirmek istiyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de toplantıda, “Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var” sözlerinin altını çizdiği öğrenildi.