Özgür Özel asgari ücretin bugün olması gerektiği tutarı söyledi! ‘17 bin lira sefalet ücretidir…’

Asgari ücretin yavaş yavaş dillenmeye başladığı şu dönemde bir açıklama da muhalefetten geldi. Hatay'ı ziyaret eden Özgür Özel grev yapan işçilerle bir araya gelerek hem işçilerinin maaşlarının hem de asgari ücretlilerin maaşlarının düşük olduğunu belirtti. Özel ayrıca asgari ücretin bugün olması gerektiği noktayı da söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Hatay Dörtyol’da Yolbulan Metal Fabrikası’ndaki işçilerin grev çadırını ziyaret etti. Coşkulu bir şekilde karşılanan Özel, iktidar olmaları durumunda devletin işçinin yanında olacağını vurguladı. Maaş beklentileri karşılanmayan işçilere seslenen Özel, "Gerçekten bugün asgari ücret hak ettiği zammı alsaydı, 25 bin lira olsaydı zaten hiç greve çıkmadan 30 bin liranın üzerinde taban maaşı almıştınız." ifadelerini kullandı.

"İKİ İŞÇİDEN BİRİ SENDİKALI OLACAK"

Özel ayrıca yaptığı konuşmada örgütlenme hedeflerine değindi. Ecevit'in görevi bıraktığında yüzde 75 çalışanın örgütlü olduğunu hatırlatan Özel, "1970’lerde CHP iktidardayken işçilerin yüzde 75’i sendikalıyken, bugün bu noktaya gelinmesi siyasi sürecin sonucudur. Türkiye’de emeği ile geçinen herkese şu sözü veriyoruz. Beş yıllık iktidarımızın sonunda önce yüzde 50’lik örgütlenme hedefini yani her iki işçiden birinin sendikalı olmasını sağlayacak, iki dönemin sonunda Ecevit’in bıraktığı yere, yüzde 75 örgütlülük seviyesi ve üzerine işçi sınıfının erişmesini biz sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in konuşmasının devamı ise şu şekilde:

"İKTİDARIMIZDA DEVLET İŞÇİNİN YANINDA DURACAK"

“Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart’ta seçimlerden birinci parti olarak çıktı. Şu anda Türkiye’nin birinci partisi. Buradan şahsınızda Türkiye işçi sınıfına ve Türkiye’de emeği ile geçinen herkese şu sözü veriyoruz. İktidarımızla birlikte ilk iş örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldıracak, eğer işçi ile işveren karşı karşıya geliyorsa, gelmesin isteriz, devlet olarak işçinin yanında duracak.

"GÖRÜŞMEK İÇİN ARACI KOYACAK OLANLARI SİZLER DEĞİLSİNİZ"

Verilen tüm mücadelelerin sonunda, beş yıllık iktidarımızın sonunda önce yüzde 50’lik örgütlenme hedefini yani her iki işçiden birinin sendikalı olmasını sağlayacak, iki dönemin sonunda Bülent Ecevit’in bıraktığı yere, yüzde 75 örgütlülük seviyesi ve üzerine işçi sınıfının erişmesini biz sağlayacağız. O süreçte bütün mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Gerek kanuni düzenlemeler, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iradesi, gerekse ülkeyi yöneten partinin iradesi olarak bugün olduğu gibi o gün de yanınızda olacağız.

O gün yanınızda bugün muhalefette sesinizi duyuranlar veya bizim gibi sesinizi bütün Türkiye’ye duyurmak için ziyaret edenler iktidarda olduğunda yanımıza varmak için aracı kullanacak olanlar sizler olmayacaksınız. Patronlar bir şey konuşacaksa onlar ‘Aman bizi dinlesinler, hep işçilerin dediğini yapıyorlar’ diyecek.”

"17 BİN LİRA SEFALET ÜCRETİDİR"

“Türkiye’de 17 bin lira asgari ücret sefalet ücretidir. Geçtiğimiz yıl, ‘Bu ücrete dört kez zam yapacağız’ diyenler, iktidar olunca ikinci zammı bile yapmayıp 17 bin lirada bıraktılar. Siz hakkınızı alsaydınız, bu sözleşme bağıtlandığı gün size verilen maaş, gerçekten bugün asgari ücret hak ettiği zammı alsaydı, 25 bin lira olsaydı zaten hiç greve çıkmadan 30 bin liranın üzerinde taban maaşı almıştınız.

"ASGARİ ÜCRETİN BUGÜN 25 BİN LİRA YAPMAYANLAR..."

Bugün hakkınızı yiyen yerel hak yiyici, bu şirketin, Yolbulan’ın patronuyken, esas hakkınızı yiyen genel hak yiyici, bugün ülkeyi yönetirken 17 bin lirayı 25 bin lira yapmayanlar, hayat pahalılığı, enflasyona göre asgari ücreti yükseltmeyenlerdir. Mücadelenizde, Yolbulan işçilerinin genel olarak emek mücadelesinde Türkiye işçi sınıfının yanındayız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”