OYUNCUNUN GÖĞSÜ GÖZÜKTÜ AJANS 500 BİN LİRAYI KESTİ!

İstanbul Kültür Ajansı, 'Mahpeyker Kösem Sultan' filmine verdiği desteğin 500 bin lirasını sevişme sahnesi yüzünden ödemedi.

FİLM VİZYONA GİRİNCE ÖDENECEKTİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü valide sultanlarından biri olan Mahpeyker Kösem Sultan’ın hayatı geçen yıl, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle film oldu. İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı 2 milyon TL ödenek çıkarmış, 1 milyon 500 bin TL filmin çekimleri sırasında yapımcı Ayfer Özgürel’e verilirken kalan 500 bin TL gösterim zamanı ödenmesine karar verilmişti. Ancak İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Sinema Direktörü Yusuf Kaplan, sevişme sahnelerine ateş püskürdü!

"BÖYLE REZİL BİR FİLMDE OYNAMAM"

Filmdeki Damla Sönmez’in göğüslerinin göründüğü sahnenin hiç bir estetik yanının bulunmadığını söyleyen Yusuf Kaplan, ""Benim Mahpeyker gibi rezil bir filmi onaylamam mümkün değil" diyerek, anlaşma gereği ödenmesi gereken 500 bin lirayı ödemedi. Bir yıldır parasını alamayan yapımcı Ayfer Özgürel, sevişme sahnelerinin sonradan eklenmediğini belirterek Kaplan aleyhine tazminat ve hakaret davası açtı.


Ajans Habertürk