Numan Kurtulmuş'tan anayasa yanıtı: Beni en çok üzen siyasilerin trol ağızları

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili sözleri tartışma konusu olan Numan Kurtulmuş, "Hiçbir şekilde 3. Madde demedim, Ben bir zihniyetten bahsettim. Biz yapmak istediklerimizden eminiz" dedi.

Anayasa’nın 3. Maddesi'ne yönelik açıklamalarının ardından eleştirilere maruz kalan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yeni bir açıklama yaptı.

Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Kurtulmuş, “Benim Gazi Üniversitesi’nde yaptığım konuşma çok bütünlüklü bir konuşmaydı. Orada iki noktaya dikkat çektim. Birincisi anayasanın ruhu, ikincisi darbeci, devletçi bir anlayıştan arındırılmış bir anayasa yapma gayesi. Bakın hiçbir şekilde 3. Madde demedim o konuşmada. Bahsettiğim devleti önceleyen yaklaşım anayasanın en az 7-8 farklı maddesinde geçiyor. Ben bir zihniyetten bahsettim" ifadelerini kullandı.

Eleştiri dalgasından dolayı asla endişeli duymadığını söyleyen Kurtulmuş, “Biz kendimizden de yaptıklarımızdan ve yapmak istediklerimizden de eminiz. Hiçbir şey olmaz. Burada beni en çok ne üzüyor, biliyor musunuz? (Muhalefeti işaret ederek) Siyasilerin trol ağzıyla konuşması. İşte bu çok acı” diye konuştu.