Netanyahu, Boris Johnson’un kişisel banyosunda ne yaptı? Yıllar sonra gelen itiraf…

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, anı kitabında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2017'de İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki ziyaretinden sonra, kişisel banyosunda dinleme cihazı bulunduğunu öne sürdü.

Boris Johnson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kullanılan bir dinleme cihazının, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki kişisel banyosunda bulunduğunu iddia etti. Johnson iddiasını 10 Ekim'de yayımlanacak "Unleashed" adlı anı kitabında kaleme aldı.

Eski başbakan, Netanyahu tesisleri kullandıktan sonra güvenlik ekibinin tuvaletlerde dinleme cihazları bulduğunu iddia etti. İkili, Johnson'ın İngiltere dışişleri bakanı olduğu 2017 yılında tanışmıştı.

Johnson, "Bir süre orada tamirat yapıldı. Bu bir tesadüf olabilir veya olmayabilir ama daha sonra, düzenli olarak böcek taraması yaptıkları sırada, gök gürültüsü kutusunda bir dinleme cihazı bulduklarını duydum" diye yazdı.

Eski başbakana yaşananlar hakkında daha fazla ayrıntı verip veremeyeceğini soruldu ancak Johnson onlara, "Sanırım bu bölüm hakkında bilmeniz gereken her şey kitapta var" yanıtını verdi.