Nefes kesen derbi Galatasaray'ın! Galatasaray 2-1 Beşiktaş

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar'ın gollerini ilk yarıda Kerem Aktürkoğlu'nun kaydetti. Beşiktaş'ta maçın son anlarında Rıdvan sahneye çıktı ama yeterli olmadı. Perşembe günü Avrupa Ligi son 16 rövanş maçında Barcelona'yı konuk edecek Galatasaray derbi zaferiyle moral buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti.Müthiş mücadeleye sahne olan derbiyi Galatasaray 2-1 kazandı.

Sarı-kırmızılılar 22 ve 32. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu ile skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş ise 85. dakikada Rıdvan Yılmaz ile farkı 1'e indirdi.

Süper Lig kariyerinin ilk kafa golünü Beşiktaş'a atan Kerem Aktürkoğlu, Albert Riera'dan (Ocak 2013) bu yana siyah-beyazlı ekibin filelerini bu şekilde havalandıran ilk Galatasaray oyuncusu oldu.

Beşiktaş’ta Ersin Destanoğlu gördüğü sarı kartla Hatayspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü. 32. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun attığı ikinci golün ardından siyah-beyazlı futbolcular, Umut Meraş’a faul yapıldığı iddiasıyla Hakem Atilla Karaoğlan’a itirazlarda bulunurken, itirazlar sonucundan Ghezzal ve Ersin Destanoğlu sarı kart gören isimler oldu.

Galatasaray bu skorla puanını 38'e yükseltti. Beşiktaş ise 45 puanla 8. sırada kaldı.

Sarı-kırmızılılar 17 Mart Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında Barcelona'yı konuk edecek. Ligde ise 20 Mart'ta Gaziantep FK deplasmanına gidecek.

Beşiktaş ise önümüzdeki hafta Hatayspor'u konuk edecek.