Nedim Şener Yazıcıoğlu'nun ölümünü yazdı: İhbarla bulunan kayıt radarlarında, 4 dakikalık süre kayıp

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü kaleme alan Hürriyet yazarı Nedim Şener, olay günü radar kayıtlarında 4 dakikalık bölümün arıza nedeniyle yapılamadığına dikkat çekti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile yanındaki 5 kişinin 25 Mart 2009 günü hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan helikopterin düşmesi ya da düşürülmesi tartışmasında, Hürriyet yazarı Nedim Şener "Kayıp 4 dakika" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Nedim Şener yazısında, "Furkan Yazıcıoğlu, babası Muhsin Yazıcıoğlu’nu 25 Mart 2009 günü saat 14.35’te Kahramanmaraş Çağlayancerit’ten Yozgat Yerköy’e götürmek üzere yola çıkan helikopterin aynı güzergâhta bulunan savaş uçakları tarafından düşürüldüğü iddiasını, radar kayıtlarına dayanarak anlattı." ifadelerini kullandı.

Olay günü helikopterin uçuş güzergâhında iki savaş uçağının, 21 bin feet yükseklikte “tek kol” adı verilen üst üste uçuş yaptığını söyleyen Şener, "İçinde FETÖ’cü albay Ali Armağan’ın bulunduğu F4 savaş uçağı bu yükseklikte radar kayıtlarında görünmüş, helikopterin düşüş zamanı aralığı olan saat 15.03’te hızla alçalarak radardan çıktıktan sonra, saat 15.07 gibi tekrar yükselerek radar görüntüsüne girdiği saptanmıştı. “Saptanmıştı” dediğime bakmayın, aslında bu çok önemli bilgiler saklanmıştı. Bu konuya ayrıntılı anlatacağım, zaten konumuz da bu..." ifadelerini kullandı.

Olay gününe ait radar görüntülerinin olmadığını, tam da olay anına ait saat 15.03 ile 15.07 arası radar kayıtlarının da arıza nedeniyle yapılmadığını yazan Şener, askeri radarın sivil radardan daha fazla uçağı yakalaması gerekirken yakalayamamasının izah edilmesi gereken bir durum olduğunu savunuyor.

Öte yandan köylülerin duyduğu sonik patlama iddiasına da değinen Şener, "Havacılıkta trübülansın çok önemli olduğu, F4, F16’nın çok rahatlıkla helikopterin üzerinden geçerek türbülansa girmesine neden olabileceği, bu nedenle uçuş otoritelerinin iki uçuşun arasına mutlaka 1-5 dakika gibi süreler konulduğu bilinmektedir. Enkaz alanı civarındaki köylülerin bahsettiği camları titretecek patlama, ses hızını aşan hızda uçağın gittiğini anlatır, helikopter infilak etmediğine göre, bunun adı sonic patlamadır.” Evet, ne olduysa o patlamanın duyulduğu 25 Mart 2009 günü saat 15.03-15.07 sırasında oldu. Aydınlatıldığında Yazıcıoğlu suikastı çözülecek. Köylülerin duyduğunu yargımız da duyacak mı, göreceğiz. diyerek yazısını sürdürüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN