Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan’la birlikte Ahlat’taki Külliyeyi gezdi: Son derece mütevazı buldum

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Bilal Erdoğan'la birlikte Van Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesini gezdi. Alçı, "Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. Bir abartı ya da gösterişten bahsetmek mümkün değil…Ben son derece mütevazı buldum Ahlat’taki binayı…" görüşünü savundu.

Alçı, "Ahlat’taki Külliye Van Gölü’nün üzerinde müthiş bir konumda yer alıyor. Çok büyük algısı yaratmayan ama etkileyici bir yapı. İçeri girince bir koridor ve hemen arkasında insanın nefesini kesen bir göl manzarasına açılan bir teras… Yanlış anlaşılmasın, nefes kesen bir ihtişamdan bahsetmiyorum. Aksine sade, bilinçli bir tevazunun hakim olduğu bir yapı görkemini tabiattan alan bir güzelliğe açılıyor. Masmavi suları ile ışıl ışıl Van Gölü ayaklarınızın altında İnsanın tüylerinin ürpermemesi imkânsız… Terasın sütunlarına Selçuklu mezar taşlarının iki replikası konmuş." ifadesini kullandı. 

Narin Güran cinayetinde çarpıcı gelişme Kadir Ezildi'nin nişanlısını türbansız paylaştılar Gamze Türkmen o görüntüler için harekete geçti İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri belli oldu! Vahşette kahreden Instagram detayı İfşası ortaya çıkan Türk hakem, sessizliğini bozdu