MUHTEŞEM YÜZYIL'A RAKİP KANUNİ OYUNU GELİYOR

Son yılların en popüler oyun serisi Assassin's Creed, Reveletions ile birlikte Osmanlı dönemini konu alacak.

Ezio’nun İstanbul’da yaşayacağı maceraları merak ediyor musunuz?
Tapınak Şövalyeleri ve Suikastçıların amansız mücadelesini anlatan Assassin’s Creed serisi, oyuncuları tarihin tozlu sayfalarında teknolojik yeniliklerle dolu bir yolculuğa çıkartıyor. Oyuncular, bu seride yeri geldi mi Aslan Yürekli Richard’ın övgüsünü kazanıyor yeri geldi mi ise Leonardo Da Vinci’nin en yakın arkadaşı oluyor.

Oyunda Kimler Var?

Uygarlık tarihini yeni bir kurguyla baştan yazan oyun, Da Vinci Şifresi gibi kitapları bile basit bırakacak konuları işliyor. Tarihin ilk çağlarında başlayan iyi kötü savaşı sonucunda yaşanan bu gizli olayları konu alan Assassin’s Creed serisi üçüncü oyunuyla İstanbul’u ziyaret edecek.

Peki, ama Ezio, İstanbul’da neler yapacak? İddia edildiği gibi Osmanlı askerlerini öldürecek miyiz? Hangi tarihi karakterler bu yapımda yer alacak? Assassin’s Creed Revelations’da padişah öldürecek miyiz? Yapımcıların açıklamalarına göre oyunda, 2.Beyazıt, Yavuz Sultan Selim ve şehzadelik dönemindeki Kanuni Sultan Süleyman yer alacak.

Oyunun ana karakterlerinden biri olan Kanuni, genç yaşına rağmen ülkesini korumak için Tapınakçılara karşı savaş başlatacak. Tapınak Şövalyeleri ise devletin geleceğini engellemek için Şehzade Süleyman’ı öldürmeye çalışacaklar.

Ezio, Şehzade Süleyman’ın büyük bir lider olduğunu fark ederek onu korumak için maceralara atılacak. Assassin’s Creed serisinin son oyunu dünya çapında 8 milyon kişi tarafından oynanmıştı.