MUHALİF MEDYAYI SUSTURMANIN EN İYİ YOLU ZORBALIK!

Muhalif medyanın zorbalıkla susturulmasının gelenek haline geldiği ülkede bir gazeteci daha dövüldü..

Muhalif medyanın susturulmasının gelenek haline geldiği Rusya'da dün önde gelen gazetecilerden Oleg Kaşin dövülerek komalık edildi.
Kommersant gazetesi, muhabiri Kaşin'in dün sabah Moskova'da oturduğu apartmanın önünde iki saldırgan tarafından sert bir nesneyle dövüldüğünü, hastaneye kaldırıldığını ve doktorlar tarafından birkaç günlüğüne suni komaya sokulduğunu açıkladı.

Savcılık, Kaşin'in, beyin sarsıntısı geçirdiğini, çok sayıda kemiğinin de kırıldığını belirterek, gazetecinin yaptığı işle bağlantılı olarak saldırıya uğramış olabileceğini kaydetti. Eşi de aynı fikirde:

"Oleg'in parmakları, bacakları ve diğer kemiklerinin kırıldığını göz önünde bulundurursak, sanırım birileri onu yazdığı haberlerden dolayı uyarmak, susturmak ve çalışamaz hale getirmek istedi. Yazmasını ve konuşmasını istemiyorlar anlaşılan."

Kommersant genel yayın yönetmeni Mihail Mihailin, hem muhalif eylemleri haber yapan hem de Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'i izleyen gazeteci için, "Yazdıklarından rahatsız olanlar bunu yaptılar" dedi.

Kremlin eleştirileri ile sıklıkla gündeme gelen Anna Politkovskaya da 2006 yılında evinin önünde öldürülmüştü.

Olayla ilgili herhangi bir sonuç elde edilemezken, 2000'den bu yana Rusya'da 19 gazeteci uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.