MİT’in öncü değişimi! Global Savunma da kapak oldu!

Türkiye’nin Strateji, Güvenlik, Modern Savaş Teknolojileri ve İstihbarat konularında referans dergisi Global Savunma 3 yıldır aralıksız okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.

Özgün yazar kadrosu, savunma ve güvenlik uzmanlarını bünyesinde bulunduran derginin Genel Yayın Yönetmenliğini Murselin Tan, Genel Yayın Danışmanlığını E. Tümgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığını Dr. Barış Adıbelli, Haber Müdürlüğünü Doç. Dr. Ece Baban Yayın Koordinatörlüğünü ise Şule Kılıçarslan yapmakta.

Türkiye’nin ve Dünyanın nabzını yakından tutan dergi son sayısında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) i kapak konusu yaptı.

Dergi son sayısında MİT’in yurt içi ve yurt dışı operasyonlarına, başarıları ve öncü değişimine geniş bir yer verdi.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NIN GEÇİRDİĞİ DÖNÜŞÜM

Milli İstihbarat Teşkilatı, 06 Ocak’ta 95’inci kuruluş yıldönümünü kutlarken, son yıllarda gerek dış politika alanında milli çıkarların korunması, gerek terörle mücadele ve gerekse istihbarata karşı koyma faaliyetleriyle Türkiye’nin gücüne güç katıyor.

Ülkemiz aynı anda PKK/KCK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi farklı ideolojilere sahip çok sayıda terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden nadir ülkelerdendir.

Son yıllarda milli menfaatler doğrultusunda geliştirdiği dış açılımlar ve çatışma bölgelerinde aldığı inisiyatifler, devletimizin yeni istihbarat taleplerini ortaya çıkarmıştır.

İşte bu ihtiyaçlara cevap verebilmek, tehditlerle ve hasım güçlerle mücadele edebilmek amacıyla Milli İstihbarat Teşkilatı; 95 yıllık serüveninde sürekli yenilik ve hasımlarından bir adım önde olma arayışıyla yapısını ve metotlarını değiştirerek yoluna devam etmiştir. Süreç içerisinde MİT; mevzuat, operasyonel kabiliyetler, teknolojik kapasite ile beşeri ve fiziki alt yapı çalışmalarında reform niteliğinde adımları hayata geçirmiştir.

Derginin MİT dosyasında birbirinden farklı konu ve konularla, yazarlarda yer almakta. Dergiye katkı sağlayan yazarlar ise:

Murselin Tan, Doç. Dr. Fahri Erenel, Dr. Barış Adıbelli, Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Dr. Yasin İlemin, Umut Berhan Şen, Mustafa Serhat Kaşıkara, Tolga Başkan, Dr. Bora Bayraktar, Arif Emre Örün, Erol Başaran Bural, Dr. Ebru Caymaz, Memed İsmayıov ve Gökhan Karakuş yer almaktadır.

Global Savunma bu özel sayısını görevi başında ülkesi için gözünü bile kırpmadan canını feda ederek şehit düşen teşkilatın isimsiz kahramanlarına armağan etti.