MİT TAKİBİNDE DELİL KARARTMA ŞÜPHESİ!

Mehmet Baransu delillerin karartılacağı şüphesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, tedbir alınmasını talep etti.

Bakırköy’de kendisini takip eden iki MİT mensubunu yakalatan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, serbest bırakılan MİT’çilerin üzerinde ele geçen kayıt cihazının imaj kayıt işlemi yapılmadan iade edilebileceği ve delillerin karartılacağı şüphesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, tedbir alınmasını talep etti.

Bakırköy’de kendisini takip eden iki MİT mensubunu yakalatan Taraf yazarı Mehmet Baransu, serbest bırakılan MİT’çilerin üzerinde ele geçen kayıt cihazının imaj kayıt işlemi yapılmadan iade edilebileceği ve delillerin karartılacağı şüphesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, tedbir alınmasını talep etti. Baransu’nun avukatı Veysel Ok, takip sırasında suçüstü yapılarak Bahçelievler Kocasinan Karakolu’na götürülen iki MİT mensubundan M.U.G’nin üzerinde bulunan kayıt cihazının imaj işlemi yapılmadan MİT’e iade edileceği ve bu yolla delillerin karartılacağı duyumu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na bavşurdu. Ok dilekçede, yakalanan MİT’çiler Ç.Ç ve M.U.G’nin savcıya ifade verdiği sırada adliyeye gelen ve soruşturma savcısı İsmail Başar ile görüştüğü belirlenen MİT mensuplarının "delilleri akamete uğratmak" amacıyla girişimlerde bulunduğunu tesbit ettiklerini belirtti. Ok, Savcı Başar’ın odasının girişini görüntüleyen kamera kayıtlarının silinmemesini ve delillere eklenmesini talep etti.

Savcılığa gelen MİT’çiler

Avukat Veysel Ok’un Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede yer alan talepler şöyle:

» Dinleme ve görüntü cihazının imaj işlemi yapılmadan iade edilmesi ya da değiştirilmesi engellenmelidir.

» Makamınızdan talebimiz tarafımıza da delillerden bir örnek verilmesidir. Yargılamanın salahiyeti için bu bir elzemdir.

» Savcılığın yukarıdaki taleplerimizi kabul etmemesi halinde ise dosyadaki delillerin kararmaması için delillerin savcılık emanetinde saklanmasını talep ediyoruz.

» Soruşturmayı yürüten Savcı İsmail Başar’ı odasında ziyaret eden ve delilleri karatma amacı taşıyan MİT personellerinin tesbitini ve o tarihler arasında adliye giriş kapılarında bulunan kameralar ile Savcı Başar’ın odaya girişini gösteren kamera kayıtlarının dosyaya eklenmesini talep ediyoruz.

» Şüphelilerden M.U.G’nin üst aramasını yapan ve delilleri toplayan polis memurlarının ve Savcı İsmail Başar’ın cihaz üzerindeki parmak izlerinin tesbitini istiyoruz.

» Müvekkilim, hem şahsi telefonunun hem de görüşme yaptığı arkadaşlarının telefonlarının usulsüz bir şekilde dinlediği kanaatini taşımaktadır. Müvekkilimin telefonunun dinlenip dinlenmediğinin ilgili yerden sorulmasını, 07.02.2012 tarihinde yaptığı görüşmelerin kaydının dosyaya celbi ve bu kayıtlarda yer alan telefon numaralarının da dinlenip dinlenmediğinin tesbitini talep ediyoruz.

» Dosyanın tüm delillerinin bir suretinin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz.