MİLLİYET 63.YILINI KUTLUYOR!

Törende kutlamanın yanı sıra Abdi İpekçi Gazetecilik Ödülleri de dağıtıldı.

Milliyet Gazetesi, kuruluşunun 63. yılını önceki gece gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Gecede Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülleri ile Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülleri de sahiplerini buldu.

Törende 30. hizmet yılını dolduran Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’a plaketini takdim eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, konuşmasında, “Milliyet’in bugünleri için tüm Milliyet çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum, nice seneler diliyorum” dedi.

Milliyet Gazetesi’nin 63. kuruluş yıldönümünü kutladığı törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören ile Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve gazete çalışanları katıldı.

‘Ben Milliyet’im’

Milliyet Gazetesi’nde 10, 20, 25, 30, 35, 45 ve 55. yılını dolduranlara plaket ve hediyelerin verildiği törende, 58 yıldır Milliyet Gazetesi’nde görev yapan Sami Kohen’e ödülünü Yıldırım Demirören verdi. Sami Kohen, yaptığı konuşmada, “58 yıl dile kolay, neredeyse bir ömür. Özellikle Japonya’da büyük şirketlerde çalışanlar kendilerini şirketleriyle tanıtırlar. Japonlar, ‘I am Sony’ veya ‘I am Hitachi’ derler. Ben de bu 58 yıl sonunda ‘Ben Milliyet’im’ demek imkanına sahip oldum. Çünkü Milliyet, ayrıcalıklı bir yer.

Biz gazetemize büyük bir heyecanla, sevgiyle aşkla bağlı kaldık. Milliyet bizim tek yuvamız oldu. Bugün Milliyet varmış olduğu noktada dünya basınının da saygın bir gazetesi halini almış durumda. 58. yılı geride bıraktığım Milliyet’te 60. yılda da sizlerle buluşabilmeyi umuyorum” dedi.

Erdoğan Demirören: Hayatta en büyük şey tecrübedir

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi’nin kuruluşunun 63. yılını kutladığı törende şöyle konuştu: “Ben 1964’ten beri Babıali’den kopmamış bir arkadaşınızım. Daima camianın en üst mevkilerinde yer aldım. Fakat hâlâ Milliyet Yönetim Kurulu Başkanı diye bir kartvizitim yok. Gazetecilik çok güzel bir şeydir ancak herkes yapamaz. Ben gazete patronu olmaktan dolayı mutluyum. 50, 60 senedir bu camiada çalışan insanların olduğunu görünce daha da mutlu oluyorum. Bu bir saadet zinciridir. Bunu iyi takip etmek lazım. Özellikle gençler, bir yere geldikten sonra buradan kaçmayın, öğrenmeye bakın, hayatta en büyük şey tecrübedir. Bunu büyüklerinizden çok iyi alın. Milliyet’in bugünleri için tüm Milliyet çalışanlarına ayrı ayrın teşekkür ediyorum, nice seneler diliyorum.”

Derya Sazak: İnadına gazetecilik

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Milliyet Gazetesi’nin tarihten bu yana ülkenin fikir hayatına ve toplumsal ilerlemesine katkı sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İlk Genel Yayın Yönetmenimiz Abdi İpekçi’den bu yana koruyageldiğimiz mesleki ve etik değerler bugün de ‘editoryal bağımsızlık’ anlamında bize yol göstermektedir. Günümüzde, internet çağında gazeteler insan emeği kadar teknolojiyle de bütünleşmekte, yarışmaktadır. İnternet üzerinden küresel rekabete açılmaktadır. O yüzden gazeteleri yaşatmak için daha nitelikli içerik üretmeye ve habercilik yapmaya ihtiyacımız olduğu yadsınamaz.

Duyarlı ve dengeli çizgi

Milliyet son aylarda önemli bir çıkış yakalamış, özellikle İmralı Zabıtları’yla 2013 gündemini şimdiden belirlemiştir. Abdi İpekçi Ödülü’nü kazanan Namık Durukan arkadaşımızı kutluyorum. Kürt sorununun demokratik çözümünde Milliyet, Güneydoğu Anadolu’da sürdürdüğü toplantılarla aktif bir rol oynamaktadır. Milliyet’in yayın çizgisi bu dönemde Sayın Erdoğan Demirören’in ifade ettiği gibi ülke sorunlarına ve kalkınmasına duyarlı ve dengelidir.

‘Basında güven’ ilkesi

Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda sıkıntılı bir süreçten geçilmesine karşın ‘İnadına gazetecilik’ yapmaktayız. Milliyet gazeteciliği kalıplaşmış yargılar, siyasi kutuplaşmalar, kişisel çatışmalar yerine doğru bir haberciliği içermektedir. Gazetemizin logosundaki ‘Basında güven’ ilkesi senelerdir hak edilmiş yayın ilkemizin sonucudur. Milliyet, anayasası olan, cevap ve düzeltme haklarına saygılı, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarında olduğu gibi, okur temsilcisi ‘Ombudsman’ı olan, yazı işlerini denetleyen bir gazetedir. Bu da bizi daha az hata yapmaya yöneltmektedir. Milliyet habercilik anlamda etkin bir gazete olurken, editoryal bağımsızlığını güvence altına alacak ekonomik reklam kazanımlarına sahip olmaktadır. Bunu da hep beraber başaracağız.”

Abdi İpekçi Ödülü Durukan’a

Abdi İpekçi anısına düzenlenen 2013 Yılın Gazetecilik Ödülü, “İmralı Zabıtları” başlığıyla yayınlanan haberiyle Namık Durukan’a verildi.
Durukan’a ödülünü Milliyet yazarlarından Doğan Heper takdim etti. Durukan, “Bu hayatımın en anlamlı ödülü. Milliyet’le doğdum, büyüdüm ve Milliyet’le yaşlanıyorum. Yıllarca riskli bölgelerde görev yaparken bile her zaman yaptığım haberin gazetede nasıl yer alacağının heyecanıyla yaşadım. Bu süreçte ailem ve çocuklarımın desteği hep yanımda oldu. Zaman zaman ailemden aylarca uzak kaldım. Ödül aldığım ‘İmralı Zabıtları’ haberinden sonra sıkıntılı günler yaşadım fakat Milliyet’te herkes bana destek oldu. O yüzden iyi ki Milliyet var ve ben iyi ki Milliyet’te çalışıyorum” dedi. Seçiciler Kurulu bu yıl fotoğraf dalında ödül verilmemesine karar verdi.

Geçen yıl geçiş dönemi nedeniyle verilemeyen 2011 Abdi İpekçi Gazetecilik ödülleri de törende sahiplerini buldu. Haber dalında Vatan gazetesinde yayımlanan “Örgüt yok demedik... Delil yok” haberiyle Öge Demirkan, fotoğraf dalındaysa 19 Ocak 2012’de yayımlanan “Taziyede kaymakam linç ediliyordu” fotoğrafıyla Radikal’den Serkan Ocak aldı.

Örsan Öymen Ödülü Akdede’ye

1987’de hayatını kaybeden Milliyet yazarı Örsan Öymen anısına düzenlenen Yılın İnceleme Ödülü ise ‘Devlet ve Sanat İlişkisi, Sanatın Politik Ekonomisi’ çalışmasıyla Sacit Hadi Akdede’ye verildi. İktidar ve sanat ilişkisinin ideolojik çatışma üzerinden yürüdüğüne, bu çatışmanın ekonomik boyuttaki yansımalarının belirleyici olduğuna işaret eden Akdede, ödülünü Sami Kohen’in elinden aldı.