MGK’da kritik gün: Gündemde hangi konular var? Erdoğan başkanlığında toplanacak…

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında kritik bir toplantı için bir araya geliyor.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda, bölgede yaşanan son gelişmeler ve terörle mücadele konuları masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ortadoğu'da artan gerilimi "İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, bizim vatan topraklarımız olacak" sözleriyle değerlendirmesinin ardından, kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün toplanıyor. İsrail'in Filistin'in ardından Lübnan'a karadan saldırması, İran'ın Tel Aviv'e füze yağdırması ve yaşanan diğer güncel gelişmeler, MGK'da ele alınacak. Bölgede gerilim tırmanırken Türkiye'nin pozisyonu, olası risk, tehdit ve tedbirler masaya yatırılacak.

DOĞU AKDENİZ, TERÖRLE MÜCADELE, TEĞMENLERİN YEMİNİ...

MGK'da ayrıca Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen sınır ötesi operasyonlar, Ukrayna Savaşı ve Kara Harp Okulu mezuniyetinde bazı teğmenlerin gerçekleştirdiği alternatif yemin töreni konularının da gündeme alınacağı öğrenildi.