Meteoroloji'den flaş uyarı geldi! Çok kuvvetli geliyor, kaçın! İstanbul dahil birçok il etkilenecek

İstanbul dahil birçok il için çok önemli bir uyarı geldi. Bu gece itibarıyla İstanbul ve birçok ile sağanak yağış geliyor. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayınladı.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul başta olmak üzere birçok il için yağış uyarısı yaptı.

Şen'in uyarısı şu şekilde:

“Bugünden (salı) itibaren Avrupa’da yağışlı ve serin hava etkili oluyor Yunanistan’da da bugünden itibaren serin hava ve şiddetli yağışlar etkili olacak.

Yağışlı hava kütlesi bu gece Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerini etkilemeye başlayacak. Lodos sıcaklık düşüşünü engelleyecek.

Yarın sabah Tekirdağ, İstanbul’un Avrupa yakasında şiddetli yağışlar su baskınlarına neden olabilir.

Bugün sıcaklıklar iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, Ege'de yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

İstanbul gece yağmurlu 29 derece, İzmir gece yağmurlu 30 derece, Antalya akşam yağmurlu 31 derece, Ankara 33 derece..."

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batısı) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa'nın batısı) kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.