MEMLEKETİNE 'VEFA' BORCUNU ÖDEDİ!..HANGİ GAZETECİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİNE 10 BİN KİTAP BAĞIŞLADI?

Bir gazetenin kültür ve sanat editörü Düzce Üniversitesi Kütüphanesi`ne, edebi ve sosyal bilim yayınlarından oluşan 10 bin adet kitap bağışladı.


Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Editörü İhsan Yılmaz, Düzce Üniversitesi Kütüphanesi`ne, edebi ve sosyal bilim yayınlarından oluşan 10 bin adet kitap bağışladı.


Düzce Üniversitesi Kütüphanesi'ne 10 bin adet kitap bağışında bulunan ve aynı zamanda da Düzceli olan Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Editörü İhsan Yılmaz, Düzce Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, bir konuşma yapan Rektör Şerifoğlu, Düzceli olan Yılmaz'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Sayın Yılmaz'ın Çilimli ilçemizden olduğunu öğrendim. Kendisi ile tanışmaktan çok memnunum. Hürriyet'in Kültür Sanat Editörlüğü yaptığı sürede kendisine gönderilene ve iletilen 10 bin adet kitabı üniversitemize bağışlamak için burada. Kültür ve sosyal alandaki eksiklerimiz açısında kütüphanemizin gelişimine katkı sağlayacak bu bağış çok önemli. Bu büyüklükte bir bağış ilk defa oldu. Kendisine çok teşekkür ederim''dedi.



Üniversiteye 10 bin kitap bağışında bulunan Yılmaz ise, Yaklaşık 20 yıldır kültür ve sanat gazeteciliği yaptığını anımsatarak, Düzce'de büyüdüğünü ve 20 yıldır da Hürriyet'te çalıştığını söyledi.



Kültür ve sanat gazeteciliği yaptığından ötürü, yayına giren kitapların tanıtımı ve haberinin yapılması için kendisine gönderildiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:



''Kendi ilgi alanımda edebiyat olduğu için araştırma kitapları zaten biriktiriyordum. Kendime ait bir koleksiyonum vardı. Kitaplar gece ürer diye bir şey var ve yaşadığımız yerleri kaplarlar. Kitap biriktirenler, saklayanlar çok iyi bilir ki, kimseye verilemez. Ödünç bile verseniz peşinden gidersiniz. Ama bir sonra başa çıkılmıyor. Ve bir süre sonra bunun bencilce olduğunu düşünüyorsunuz. Herkesin faydalanabilmesi İzin Düzce'ye yani doğduğum yere vefa borcum olarak düşündüğüm için Düzce Üniversite'ne bağışladım. Bu bağışlarım sürecek''.



"Düzce Üniversitesi güzel bir yapıya sahip."



Düzceli olarak Düzce Üniversitesi'nin son halini de değerlendiren Yılmaz, "Düzce Üniversitesi'nin yerine daha önce gelmemiştim. Üniversitenin böyle güzel bir yapıya sahip olması gerçekten çok güzel. İlerleyen zamanlarda üniversitenin daha da gelişeceğine inanıyorum. Üniversiteye gelmek bende büyük bir heyecan uyandırdı." ifadelerini kullandı.


DÜZCE MANŞET