MEHMET BARANSU 'ASPARAGAS' HABERLERİNE NE YANIT VERDİ?

"Yoldaş General" başlıklı manşet haberi dün BirGün gazetesinin manşetinden yalanlanan Taraf muhabiri Mehmet Baransu buna yanıtı ne oldu?

Taraf, bugün haberinin arkasında olduğunu sürmanşetindeki bir kutudan Yoldaş Generel-2 başlığı ile duyurdu. İşte Mehmet Baransu’nun yayınladığı haberin dayanağı olan MİT Belgesindeki hatanın sorumluluğunun MİT’e ait olduğunu söyleyen o açıklaması:

"Haberimizde bu belgenin yanı sıra MİT’in savcılığa gönderdiği iki sayfalık başka bir yazıya da yer verdik. Haberimize konu olan iki sayfalık yazıda, Ziya Güler, TBKP politbüronun aldığı kararları değerlendiriyordu. Kamuoyunda tartışmalara neden olan yazı da bu iki sayfadan oluşan metindi. İkinci belgedeki Ziya Güler’in, TBKP Merkez Komite üyesi ve Federal Almanya Yöre Sekreteri Feridun Gürgöz’ün parti adı olduğu dün kamuoyuna yansıdı. Değerlendirme yazısının da ona ait olduğu söylendi.

Öncelikle şunu belirtelim. Taraf, bahse konu belgeyi 25 gün önce elde etti ve bu süre boyunca tartışmalara neden olan iki sayfalık metinle ilgili TBKP’nin eski yöneticilerine Ziya Güler isimli bir askerin partide olup olmadığını sordu. Nabi Yağcı dahil görüştüğümüz kişiler Ziya Güler isimli bir kişiyi hatırlamadıklarını, ancak aralarında çok sayıda askerin olduğunu ve bunların yargılanmadığını söylediler. MİT’in savcılığa gönderdiği ikinci belge denildiği gibi Ziya Güler parti adını kullanan Feridun Gürgöz’e ait olabilir. MİT, iki Ziya Güler’i karıştırmış olabilir.

NOT: Yoldaş General 3 haberimiz yarın yeni bilgi ve belgelerle devam edecek