MEDYARADAR YAZDI, OKURDAN TEPKİ YAĞDI! MİLLİYET O HATA İÇİN ÖZÜR DİLEDİ!

Medyaradar'ın ortaya çıkardığı 'Haber skandalı' Milliyet'in ombudsmanı Derya Sazak'ı zor durumda bıraktı!

‘İsim gerçek değil’

“Biliyorum ki Amerika’da dava konusu olan bazı olaylarda adı geçen kişilerin gerçek isimleri kullanılmayacaksa kadınlara Jane Doe, erkeklere ise John Doe kod ismi verilmektedir. Ancak Milliyet’in haberi verirken John Doe adında bir masör...’ diyerek bunu gerçek isim sanması okuru yanlış bilgilendirmek değilse nedir?”
diye soruyor.

Deniz Balkay adlı okurumuz da “Milliyetin gazetesinin bu ismin sahte olduğuna hiç vurgu yapmamasından anlıyorum ki, masözün gerçek isminin ‘John Doe’ olduğunu düşünüyor olmalı.”

İsmini vermeyen bir oturumuz da söz konusu haberdeki taciz ayrıntılarına yer verilmesini eleştiriyor. “Bu tür davaları haberleştirirken insanların para için iftira atacağını da gözönüne almanız gerekir. Adı üstünde bir masöz iddia ediyor. Ya bu masöz ünlü oyuncudan para sızdırmak istiyorsa? ya bu bir iftiraysa ne olacak?”

OMBUDSMAN’IN NOTU:

Okurlarımız haklı. John Doe ya da Jane Doe gerçek kimlikleri belirlenemeyen cesetler ya da mahkeme kararlarıyla gizli tutulan kişiler için kullanılan takma isimlerdir. 1659 yılında İngiltere’de rastlanan “John Doe ve Richard Roe” isimlerinin kullanılışına ABD hukuk tarihi içinde sıkça rastlanıldığı gibi “John Doe”, “John Doe’yu Karşılamak” adlı filme de konu oldu. Milliyet Dış haberlerin bunu bilmediğini düşünmüyoruz.

Ancak okurlara bunun gerçekte bir takma isim olduğunu hatırlatmalıydı. Düzeltir özür dileriz.

Derya SAZAK / MİLLİYET

MEDYARADAR O HATAYI NASIL ORTAYA KOYMUŞTU? İŞTE O HABER :