MEDYADA ÖZÜR SALGINI YAYILIYOR! YENİ ŞAFAK'IN HIRÇIN YAZARI, KİMDEN ÖZÜR DİLEDİ?

Medyada son günlerde bir özür dileme furyasıdır gidiyor.Bu yazarlara şimdi de Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Salih Tuna katıldı. Tuna kimden, neden özür diledi?

Bugüne kadar kimseden özür dilediğine pek tanık olmadığımız Salih Tuna, VATAN Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu’dan özür diledi.
Salih Tuna’nın bugünkü yazısının altına koyduğu not aynen şöyle:

“Dünkü yazımda geçen "Mutlu Mustafa gibi kendi kendine mail göndermeyecek kadar da harbi" şeklindeki ifadeye Mutlu Mustafa'mdan mail yoluyla itiraz geldi. Kendisine mail göndermemiş. İstanbul Emniyeti mailin gerçek sahibini araştırıyormuş. Kendisi hakkındaki mezkur iddiaya haftalar sonra da olsa bu şekilde açıklık getirdiğine göre bize düşen, "beyan esastır" kuralı gereği özür dilemektir.”

Hatırlanacağı gibi Mustafa Mutlu bir süre önce Cumhurbaşkanı Gül’ün konvoyunun tıkadığı yolda annesini kaybettiğini öne süren bir okurunun gönderdiği e-posta’yı yayınlamıştı…
Cumhurbaşkanlığı, daha mailin orijinalinin hiçbir makam tarafından Mustafa Mutlu’dan istenmediği o günlerde, “Yapılan araştırmada böyle bir kişinin olmadığı anlaşılmıştır” diye bir açıklama yapmıştı. Mustafa Mutlu’yla daha önce defalarca polemiğe giren Fehmi Koru, Ekrem Dumanlı, Ergun Babahan, Mustafa Karaalioğlu, Yiğit Bulut gibi iktidara yakın kalemler de bu fırsatı kaçırmayarak, söz konusu e-maili Mutlu’nun kendisinin uydurduğunu iddia etmişti.

Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nin ilgili birimleri, söz konusu e-mail’i yaklaşık 15 gün önce Mutlu’dan aldı ve kaynağını bulmak için araştırma başlattı.
Mutlu; şimdi kendisini ima yoluyla da olsa “sahtekarlıkla” suçlayan bu yazarların her biri hakkında yüklü miktarda tazminat davası açmak için, İstanbul Emniyeti’nin araştırmasını tamamlamasını bekliyor.

Görünen o ki; Mutlu’yu suçlama kervanına sonradan katılan Salih Tuna, bugün dilediği özürle davadan kurtulacak.